princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Novice Novo mesto

"Vstaja" novomeške opozicije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 17:14

Opozicijski svetniki MO Novo mesto so predstavili predlog sklepov, ki jih bodo posredovali županu Alojziju Muhiču, da uvrsti na naslednjo redno sejo Občinskega sveta obravnavo dogodkov glede političnega trgovanja z zaposlitvami v širši občinski javni sferi.

Sklepi se nanašajo, da se občinski svet jasno izjasni, da je vsakršno politično trgovanje v zvezi z zaposlitvami v občinski upravi, zavodih v večinski lasti MO Novo mesto neprimerno in da ga tudi obsodijo. Zahtevajo, da vsi odgovorni sodelujejo z organi preiskave, poročilo o vseh zaposlitvah od zadnjih lokalnih volitev ter da se občinski svet jasno izjasni, da pričakujej0o in zahtevajo, da vsi, ki bodo spoznani za krive v procesu za koruptivno ali nezakonito dejanje, odstopijo s svojih funkcij.

Trenutno stanje je zaskrbljujoče to, ker to ni prva zadeva v tem mandatu, ki vzbuja sum, da širša novomeška javna sfera deluje na neprimeren način, ki vzbuja sum o nezakonitem delovanju in koruptivnem dejanju.


Še vedno nimamo odgovora o večmilijonskih škodljivih poslih podjetja Zarja, o najemu, ki stane več sto tisoč evrov, za prostore RIC-a, o tem, da je pri razpisu za vzdrževanja javne razsvetljave prišlo do oškodovanja javnih financ za 70 tisoč evrov letno, da smo zapravili ogromno denarja za ŠD Portoval, seznanjeni so tudi s pogodbama o izobraževanju, v katerem je župan podpisal, da bodo sadove tega uživali samo koalicijski svetniki, da je prišlo do trgovanja za zaposlitve v širši občinski sferi za politično podporo na volitvah. Ob vsem tem se sprašujejo, ali je prav, da ob vsem tem nosilci mestne oblasti še ostanejo na svojih mestih, je zaključil Gregor Macedoni, opozicijski svetnik MO Novo mesto, Lista Gremo gor.