Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Novo mesto

35 let Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 05:55

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je danes jubilej obeležilo s predstavitvijo dosedanjih aktivnosti in načrti za prihodnost.

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (devetnajstih občin) združuje invalidne osebe trajno vezane na invalidski voziček, zaradi posledic nesreč, prometnih nesreč, skokov v vodo, raznih padcev in obolenj na hrbtenjači.

Društvo organizirano deluje že več kot 35 – let. Poslanstvo društva je izvajanje posebnih socialnih programov za paraplegike, kot so (prilagojeni prevozi, pomoč paraplegikom pri izobraževanju, odpravi arhitekturnih ovir v javnem in domačem okolju, dobavi ortopedskih pripomočkov, rekreaciji in športu za invalide, likovna dejavnost, razne preventivne dejavnosti, obveščanje javnosti, …).

Predstavitev dosedanjega dela in načrtih za prihodnost bo potekala ob 13. uri v prostorih društva, Šegova ulica 119, Novo mesto. Že po 11. uri bo možen ogled praktičnih prikazov raznih športnih in interesnih dejavnosti ter razstave slikarskih in drugih del naših članov.

Častno pokroviteljstvo tega dogodka je prevzel župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, ki bo v imenu Mestne občine Novo mesto nagovoril prisotne.