Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

50 tisoč evrov za sofinanciranje počitniškega dela mladih

Piše: R.K.

Čas objave:
17.04.2021 07:07

50 tisoč evrov za sofinanciranje počitniškega dela mladih Vir: Občina Krško Občina Krško je objavila  javni poziv za sofinanciranje počitniškega dela mladih z območja občine Krško, s katerim želi dijakom ali študentom omogočiti pridobivanje delovnih izkušenj. Dijak oz. študent lahko na podlagi tega poziva opravi največ 160 ur dela, delo pa bo sofinancirano v višini 6 evrov na uro. Za izvajanje tega programa ima občina v proračunu skupno zagotovljenih 50.000 evrov. Rok za oddajo prijav je 21. maj 2021.

Na javni poziv se lahko odzovejo delodajalci z območja občine Krško, ki bodo med 15. 6. 2021 in 30. 9. 2021 na podlagi napotnice študentskega servisa v delo vključili mlade z območja občine Krško. Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupno za največ 640 ur počitniškega dela.

Prednostno bo sofinancirano počitniško delo pri delodajalcih na področjih, ki so opredeljena v Politiki štipendiranja (2020 – 2024), in sicer gre za področja tiskarstva, knjigoveštva, založništva, računalniških ved, kamnoseštva, tehnike, strojništva in obdelave kovin, orodjarstva, elektrotehnike in energetike, izdelovanja, vzdrževanja in popravila motornih vozil, pekarstva in slaščičarstva, mesarstva, tekstilne, konfekcijske, čevljarske in usnjarske tehnologije, kemijske tehnologije, lesarstva, steklarstva, gradbeništva, operativne gradnje, zaključnih del v gradbeništvu, gozdarstva, hotelirstva in gostinstva, dimnikarstva, ohranjanja narave, varstva starejših in gibalno oviranih, kmetijstva ter vrtnarstva in cvetličarstva.

Razpisna dokumentacija je na voljo na tej povezavi ali na Oddelku za družbene dejavnosti Občine Krško, CKŽ 14, 8270 Krško. Dodatne informacije: Bernardka Zorko, telefon 07/498 12 84, e-pošta bernardka.zorko@krsko.si.