podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

mandaric delius af 1 Ekipa24.si

Nov predsednik, novo vodstvo: Poglejte si, kdo so ...

Novice Črnomelj

57. Jurjevanje bo v starem mestnem jedru

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2021 06:00

V letu 2021 bomo v Črnomlju priča že 57. Jurjevanju v Beli krajini. Gre za najstarejši folklorni festival v Sloveniji, priznan na nacionalnem in mednarodnem nivoju in član svetovnega združenja folklornih festivalov in tradicijskih skupin – CIOFF.

Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb koronavirusa (SARS-CoV-2) bodo letošnji petdnevni festival preselili v staro mestno jedro Črnomlja in sicer med 23. in 27. junijem. Jurjevanje bo tokrat nekoliko drugačno od preteklih, saj bo poudarek predvsem na slovenski etno glasbi, ki jo bodo predstavili znani in manj znani izvajalci.

Petdnevno dogajanje na številnih prizoriščih bo pestro in bogato – uživali boste lahko v etno koncertih, folklornih nastopih, si ogledali zanimive razstave, prisluhnili predstavitvam in predavanjem; za najmlajše pripravljajo otroške predstave in delavnice, na tržnici in rokodelskem sejmu pa si boste lahko ogledali in kupili lokalne pridelke in izdelke.

Z izvedbo festivala prispevajo tudi k oživljanju starega mestnega jedra Črnomelj, program festivala pa bo podrobneje znan v prihodnjih dneh.