mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

5O let Osnovne šole Ljuba Šercerja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 19:53

Pred 50 let je bila ustanovljena posebna osnovna šola, ki se je v šolskem letu 1976 preimenovala v Osnovno šolo Ljuba Šercerja. Na njej izvajajo prilagojen program z nižjim izobraževalnim standardom ter posebni program izobraževanja, v katerega so vključeni otroci s posebnimi potrebami.

Ob jubileju, ki so ga praznovali danes, so pripravili pester kulturni program, se je 38 učencev z zaposlenimi veselilo tudi uradnega odprtja prenovljene šole z novo telovadnico in tehnično delavnico. Ravnateljica šole Jožica Pečnik je še posebej izpostavila pridobitvi, saj so njihovi učenci delovno zelo ustvarjalni , jim pa seveda veliko pomeni predvsem gibanje.

Ob pomoči občine , ki je doslej izkazala razumevanje za šolo, pričakujejo, da bodo tudi v prihodnje pomagal pri obnovi naleteli na razumevanje lokalne skupnosti po nadaljnji ureditvi šole. Število vpisanih otrok na šoli vpada predvsem zaradi vključevanja otrok v večinske šole oziroma redne programe. Trenutno imajo 38 učencev. Pouk poteka v šest različnih oddelkih, v treh trojnih kombinacijah (po tri razrede od prvega do devetega) ter v treh v posebnih programih, kar je specifika dela, ki je drugačna od ostalih. Otroci so pri pouku individualno obravnavni, da tako lahko izražajo svoje sposobnosti. V prihodnosti si želijo, da bi šolo odprli navzven in tako odpravijo stereotipe o teh otrocih. Predvsem to, da to niso drugačni ampak naši otroci.