radio1 Svet24.si

Janša s Kurzem na Triglav, Avdić s Pitschko na ...

operacija, kirurginja Svet24.si

Kirurginja zarezala v napačno nogo! Kazen 2700 ...

Ursula von der Leyen Svet24.si

Predsednica Evropske komisije o obveznem cepljenju...

jezus janez jansa pf ukom Reporter.si

Ali se bodo danes poslanci NSI odločili za Jezusa...

20210604-01063296 Necenzurirano

Vizjak bi imel za šefa Triglavskega narodnega ...

Natalija Verboten - Kolekcija Sivka Njena.si

Natalija Verboten ne skriva uporabe botoksa

grilc Ekipa24.si

Sporočilo žene, ki TRGA SRCE: Smrt slovenskega ...

Novice Kočevje

5O let Osnovne šole Ljuba Šercerja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 19:53

Pred 50 let je bila ustanovljena posebna osnovna šola, ki se je v šolskem letu 1976 preimenovala v Osnovno šolo Ljuba Šercerja. Na njej izvajajo prilagojen program z nižjim izobraževalnim standardom ter posebni program izobraževanja, v katerega so vključeni otroci s posebnimi potrebami.

Ob jubileju, ki so ga praznovali danes, so pripravili pester kulturni program, se je 38 učencev z zaposlenimi veselilo tudi uradnega odprtja prenovljene šole z novo telovadnico in tehnično delavnico. Ravnateljica šole Jožica Pečnik je še posebej izpostavila pridobitvi, saj so njihovi učenci delovno zelo ustvarjalni , jim pa seveda veliko pomeni predvsem gibanje.

Ob pomoči občine , ki je doslej izkazala razumevanje za šolo, pričakujejo, da bodo tudi v prihodnje pomagal pri obnovi naleteli na razumevanje lokalne skupnosti po nadaljnji ureditvi šole. Število vpisanih otrok na šoli vpada predvsem zaradi vključevanja otrok v večinske šole oziroma redne programe. Trenutno imajo 38 učencev. Pouk poteka v šest različnih oddelkih, v treh trojnih kombinacijah (po tri razrede od prvega do devetega) ter v treh v posebnih programih, kar je specifika dela, ki je drugačna od ostalih. Otroci so pri pouku individualno obravnavni, da tako lahko izražajo svoje sposobnosti. V prihodnosti si želijo, da bi šolo odprli navzven in tako odpravijo stereotipe o teh otrocih. Predvsem to, da to niso drugačni ampak naši otroci.