Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Trška gora

6. revija harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije 2012

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2012 22:34

Ob vznožju Trške gore so ubrani zvoki harmonik zaznamovali petkov večer, za kar je poskrbelo približno sedemdeset harmonikarjev, zbranih na 6. reviji harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije. Potekala je v veliki dvorani Centra biotehnike in turizma na Sevnem.

uglašenim igranjem in srčnostjo so navdušili tako številne obiskovalce, kot tudi organizatorja prireditve Turistično zvezo Dolenjske in Bele krajine. Zaradi trenutnih razmer je na letošnji prireditvi sicer sodelovalo manj skupin kot ponavadi, kar pa obiskovalcev ni motilo, saj so nastopajoči svojo posebno noto dodali še v prostem programu.

Ocenjevalna komisija je v okviru tekmovalnega dela, po tehtnem premisleku odločila, da gre letošnji pokal za najbolje uigrano skupinsko igranje v roke Klubu harmonikarjev Stopar. Izročil ga je Jože Barbo, predsednik Turistične zveze in idejni vodja revije. Ob tej priložnosti je bil spomin na Lojzeta Slaka še toliko bolj prisoten. Z njegovimi »večnimi« melodijami se je prireditev tudi zaključila.


Harmonika, še posebej tako imenovana frajtonarica je med ljudmi zelo priljubljena, saj njene zvoke izvabljajo tako sedemletni talenti kot harmonikarski »veterani«. Želja Turistične zveze je nadaljevati tradicijo in zvoke harmonike v dolini pod Trško goro skrbno negovati naprej.