Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

78 krvodajalcev v Šentjerneju

Piše: R.K.

Čas objave:
23.02.2023 09:51

Včeraj je bila na OŠ Šentjernej prva terenska krvodajalska akcija letos v organizaciji OZ RKS Novo mesto. Prišlo je 78 krvodajalcev iz bližnje in daljne okolice. Prišli so tudi krvodajalci iz občine Krško, od katerih jih večina dela v Šentjerneju in so se zmenili s sodelavci, da darujejo kri.

Štirje so k darovanju pristopili prvič, a ne tudi zadnjič, saj so bili po odvzemu zadovoljni, da so pomagali. Kar nekaj jih je prišlo brez predhodnega naročila, ker so videli objavo oz. jih je k temu nagovoril kateri od znancev, je pa še vedno zaželeno, da prej pokličejo, ker se le tako izognejo čakanju v vrsti na vpisu.

Za malico so poskrbeli v kuhinji šole, za postrežbo sta poskrbeli prostovoljki KORK Šentjernej, so pa krvodajalci imeli željo, da naslednjič akcija ne bi bila na postno sredo, saj je klobasa za malico še vedno na prvem mestu.

OZ RKS Novo mesto se krvodajalcem zahvaljuje za odziv, prostovoljkam in osebju šole pa za pomoč in pripravljenost sodelovati. Naslednja krvodajalska akcija v Šentjerneju bo 6. junija.