900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

80 štipendistov iz Grosuplja

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2022 07:40

Občina Grosuplje v šolskem letu 2021/2022 podelila štipendije 80 dijakom in študentom.

Občina Grosuplje je za šolsko leto 2021/2022 podelila štipendije 80 dijakom in študentom, kot poudarja župan dr. Peter Verlič, predvsem kot spodbuda njihovemu nadaljnjemu delu, motivacija za nadaljnje šolanje, saj je izobraževanje še kako pomembno in znanje velika vrednota. "Mladi ste naša prihodnost, prihodnost naše občine, zato je pomembno, da vas kot lokalna skupnost podpremo in vam s štipendijo nekoliko olajšamo študij in vas navdamo z dodatno motivacijo," so bile besede, ki jih je namenil štipendistom. Žal pa za njih tudi letos zaradi situacije s korona virusom covid-19 na Občini Grosuplje niso pripravili tradicionalnega sprejema, na katerem je žuoan običajno tudi osebno čestital ter jim zaželel veliko uspeha na nadaljnji poti šolanja.

Srečanje pa je župan vsako leto izkoristil tudi za to, da jim je predstavil aktualne projekte naše občine, ter jih seznanil z načrti za naprej, kako bo razvoj občine Grosuplje potekal v prihodnje, kakovost življenja občank in občanov Grosupljega pa se bo tako še izboljševala.

Dodelitev štipendij dijakom in študentom v občini Grosuplje sicer ureja Odlok o podeljevanju štipendij Občine Grosuplje. Na javnem razpisu za pridobitev štipendije Občine Grosuplje za šolsko leto 2021/2022 je bilo tako dodeljenih 80 štipendij. 40 štipendij so podelili dijakom srednjih šol, od tega 26 dijakom poklicnih, srednje strokovnih in tehniških šol in 14 gimnazijcem, 40 štipendij so podelili študentom dodiplomskega in podiplomskega študija, od tega 26 študentom naravoslovnih in tehničnih fakultet in 14 študentom družboslovnih in humanističnih fakultet.

Točkoval se je učni uspeh in obšolske dejavnosti. Višina štipendije tudi za šolsko leto 2021/2022 znaša 100 evrov mesečno.