frece1 Svet24.si

Veronika se je zbujala v mlaki krvi in blata, pol ...

srečna ženska Dobra karma

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca ...

ustnice Svet24.si

Ne dovolimo, da nam mraz načne ustnice

Christian Gostečnik Svet24.si

»Rešitev najdeš v sebi, ko si rečeš: Tudi jaz...

profimedia-0038485107 Dobra karma

Kaj izgubimo, ko se duhovno prebudimo?

sara rutar podaljški Njena.si

Kaj se ji dogaja po Kmetiji? Sta s fantom še ...

ksenija preminula Njena.si

Ksenija iz Kmetije izgubila bitko z rakom

Novice Tolsti Vrh

90 let življenja Albine Masnik

Piše: Milena Masnik

Čas objave:
06.03.2018 14:02

Pred kratkim je svoj visoki jubilej praznovala Albina Masnik iz Tolstega Vrha.

Rodila se je 26.02.1928 kot najstarejši otrok v družini Ban, v Velikih Brusnicah. Otroštvo in zgodnjo mladost je preživela v domačem kraju, kjer je že zelo zgodaj morala poprijeti za težko delo. Po vojni je z 18. leti odšla s trebuhom za kruhom na Gorenjsko in na Bledu končala gospodinjsko šolo.
Leta 1952 se je poročila in z možem Francem Masnikom nekaj let živela v Metliki, kjer sta se jima rodila dva otroka, sin Dušan in hči Sonja. Zaradi narave moževega poklica se je družina preselila v Trebnje in tam živela in delala do leta 1982.

Na Tolstem Vrhu sta si z možem zgradila hišo in ustvarila manjšo kmetijo. Obdelovala sta zemljo in redila nekaj domačih živali. Bila sta zelo družabna in pri hiši ni bilo nikoli dolgčas. Leta 1991 je zaradi kapi mož Franc umrl in Albina je na kmetiji ostala sama. V veliko pomoč ji je bil sin Dušan, ki je vsak dan prihajal k njej in poprijel za vsa težka dela. Sama je živela 20 let, zdaj pa na domačiji živi skupaj s sinom Dušanom in snaho Mileno. Ima tudi tri prisrčne pravnuke, ki ji polepšajo marsikatero urico.

Albina je čudovit človek, ki ve kaj je poraz, ki ve,kaj je trpljenje, ki ve, kaj pomeni boriti se in izgubiti. Zna ceniti življenje in ga razume skozi sočutje, nežnost in globoko empatijo. Čudoviti ljudje se ne zgodijo, naredi jih življenje.

Ob njenem visokem jubileju so jo na domu obiskali predstavniki Občine Šentjernej, župan Radko Luzar in Darja Bambič iz občinske uprave, predstavniki OORK Orehovica in Brusnice, predstavniki KS Brusnice in Društva upokojencev Brusnice.