pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Mokronog

95-odstotna realizacija proračuna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.04.2013 09:27

"Od ustanovitve občine smo v lanskem letu dosegli najvišjo realizacijo prihodkov in odhodkov," je ob predstavitvi zaključnega računa za lani na včerajšnji seji občinskega sveta, poudarila direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

  "Od ustanovitve občine smo v lanskem letu dosegli najvišjo realizacijo prihodkov in odhodkov," je ob predstavitvi zaključnega računa za lani na včerajšnji seji občinskega sveta, poudarila direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Prihodke je Občina Mokronog-Trebelno realizirala v višini nekaj več kot 14,8 milijona evrov od načrtovanih 15,5 milijona evrov (96 odstotkov), odhodke pa v višini 14,7 milijona evrov od načrtovanih skoraj 15,4 milijona evrov (95,8 odstotkov). "To je zelo visok procent, čeprav se občina v lanskem letu ni zadolžila, kljub temu, da je bilo v rebalansu proračuna to predvideno. Moram poudariti, da smo od ustanovitve občine v lanskem letu dosegli najvišjo realizacijo v vseh letih, tako na strani prihodkov kot tudi odhodkov, kar sem še posebej zadovoljna. Uspešno je bil zaključen investicijski projekt gradnja odprtega širokopasovnega omrežja za območje sedmih občin," je ponosna direktorica Mojca Pekolj, ki je projekt za vseh sedem občin tudi vodila.

Za gradnjo odprtega širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij so lani tako namenili 11,7 milijona evrov, tako da je bil realni proračun občine brez te investicije visok okrog 3,8 milijona evrov. Za prihodnje leto pa včeraj sprejeti proračun predvideva slabih 4,1 miljona evrov prihodkov in skoraj 4 milijone evrov odhodkov, pri čemer bo za investicije (med drugim zaključek druge faze izgradnje Vodovoda Mokronog in začetek gradnje križišča pri Gostilni Deu v Mokronogu) namenjenih 1,3 milijona evrov.

Občinski svet je včeraj sprejel še svoj odlok o turistični taksi in spremembe in dopolnitve odloka o poslovanju in trženju sejma v Mokronogu, s katerim želijo urediti razmerja med prodajalci in upravljavcem sejma ter določiti tržni red. S spremenjenim odlokom bodo tržna mesta odslej jasno označena in oštevilčena glede na razvrstitve in velikost posameznih prodajnih mest. Odlok ureja tudi nadzor in kazni za kršitelje.