Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

luka modric Ekipa24.si

Uff, kakšna lepotica, ste jo videli?! Na tribunah...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Novice Novo mesto

AKCIJA: Zbiramo zamaške za Patricijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 14:15

V tokratni humanitarni akciji vam predstavljamo malo borko Patricijo iz Pišec. 10 letna deklica, radoživa učenka, ima cerebralno paralizo. Deklici želimo pomagati, da bi lahko shodila, za kar so potrebne posebne terapije, ki pa so izredno drage.

Patricija obiskuje šolo za otroke s posebnimi potrebami, je vztrajna in pridna učenka. Patriciji zelo pomaga zdravljenje z alternativno medicino, v zadnjih letih manj boleha, tudi znakov epilepsije ni več. Pridobila je na ravnotežju, razvija govorne sposobnosti. Patricija lahko sedi samostojno, za kratek čas tudi stoji. Rada posluša glasbo, bere knjige in revije. Patricijina velika želja, kot tudi njenih staršev, je da bi shodila. Deklica je zelo vztrajna in redko obupa. Družina je pred kratkim izvedela za novo in uspešno terapijo Therasuit, ki jo izvajajo medicinski strokovnjaki v Pesnici pri Mariboru. Terapija je samoplačniška in draga, starša pa tako visokega zneska ne bosta zmogla plačati. Letno so potrebne tri terapije, ki trajajo po 14 dni. Pri tem uporabljajo posebno obleko, ki jo je razvila ameriška vesoljska agencija Nasa. Cena terapije pa znaša 15 tisoč evrov. Ker je Patricija borka že vse življenje, sta starša sklenila, da se bosta še dodatno potrudila in ji to omogočila. Terapijo so preizkusili, tako da dvomov ni več. Patricija s terapijo začne v ponedeljek 15. oktobra.

Če želite lahko pomagate

Po osnovnih šolah že zbirajo plastične zamaške, lahko pa tudi donirate denarna sredstva z nakazilom na TRR: Nova KBM: Si56 0410 7011 3546 196, Odriv – Petra Timošenko s.p., nevrofizioterapija, Ob gozdu 16, 2314 Zg. Polskava, Dav.št: 94513198

Ob morebitni donaciji lahko znesek sporočite staršem Patricije, na elektronski naslov: marija.molan75@gmail.com ali na tel. št. 040/670 766.

Patricijina terapija


Patricijina terapija


Patricijina terapija


Patricijina terapija