princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Novice Bistrica ob Sotli

Aktivni v MD Bistrica ob Sotli

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 17:31

Za Mladinskim društvom (MD) Bistrica ob Sotli je pester konec tedna, izvedli so dve delavnici in se pozabavali na koncertu skupine FLYSPOON. Gostili so enega od pobudnikov akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in člana ustanovnega odbora Slovenske mreže eko vasi Nara Petroviča na temo Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja.

Nara Petrovič je med leti 2009 in 2012 obiskal mnoga ekološka naselja in se udeležil štirih evropskih konferenc Globalne mreže eko vasi. Prav ta znanja je uporabil pri zagonu in izvedbi projekta Očistimo Slovenijo in pri drugih projektih, ki ljudem vračajo moč, samozavest, pozitivnost in zaupanje. Predaval je o poceni in preprostih rešitvah za dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično družbo, višanje ravni samooskrbe in lokalne samouprave, predvsem pa, kot so zapisali organizatorji, preseganje butalskega ponavljanja škodljivih vedenjskih vzorcev, kakršnemu smo danes priča.

V sobotnem večeru so izvedli tudi predavanje o kulturi pitja, s katero sta navzoče seznanila domača vrhunska vinogradnika in kletarja Jože Kralj in Simon Rogina, predstavilo se je tudi domače Društvo vinogradnikov in kletarjev Šempeter. Večer so nadaljevali že s koncertom skupine FLYSPOON.
Foto: Mirela Kunst