reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Trebnje

Alojzij Kastelic gotov?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2012 17:49

Popoldne je potekal protest zoper vse skorumpirane župane, na katerem je nekaj deset protestnikov zahtevalo nepreklicen odstop župana Alojzija Kastelica. Istočasno je potekala seja občinskega sveta.

V Trebnjem se je ob 16. uri začela redna seja občinskega sveta. Ker je v dnevnem redu bil tudi predlog glasovanja o zaupnici županu Alojziju Kastelicu je to pritegnilo veliko predstavnikov sedme sile, pol ure pred sejo pa je bil napovedan tudi protestni shod.

Nanj je prišlo 20 glasnih protestnikov, ki so poleg plakatov s podobo Alojzija Kastelica - Gotov je imeli tudi opojne substance v plastenkah. Župan se je sprehodil med protestniki, vnela se je živahna debata, ki se je nato preselila tudi v sejno sobo, kjer je na predlog podžupana Silvestra Prparja koalicija to točko umaknila z dnevnega reda. Pravne podlage, da bi glasovali o zaupnici namreč ni. Opozicija pa je na dnevni red hotela uvrstiti tudi poziv županu k odstopu, a ga ta, ker pisne obrazložitve ni dobil na mizo že pred samo sejo, ni uvrstil na dnevni red. Predsednik stranke Drot David Klarič je bil nad tem razočaran.