mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentjernej/Paha

Ana Pavlin s Pahe postala nova Cvičkova princesa

Piše: M.K./L.M.

Čas objave:
27.05.2018 13:35

V sklopu Tedna cvička, so sinoči na prireditvenem prostoru v Šentjerneju, slovesno razglasili novo, 20. cvičkovo princeso. To je postala 22-letna Ana Pavlin s Pahe pri Otočcu. Krono ji je predala dosedanja princesa Dragica Ribič.

Ana je članica Društva vinogradnikov Grčevje, sicer pa študira turizem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. S turizmom je povezana že od nekdaj, ima ga dobesedno v genih, predvsem po zaslugi njenega očeta Matjaža, ki mu je povsem predan.

22-letna mladenka pravi, da je vinska gorica Grčevje najlepša na svetu. Tam imajo tudi tri tradicionalno opremljene zidanice. Nad njimi se navdušujejo predvsem tuji gostje.



Doma pa obdelujejo okoli 1000 trt. Cela družina, vključno z njeno mamo Marto, bratom Davidom in sestro Saro, pa že vrsto let skrbi za to, da se dober glas o cvičku širi daleč naokoli, tudi prek naših meja. Poleg tega skrbijo za Matjaževo domačijo, kjer sprejemajo domače in tuje skupine. Za podporo njenih domačih pri Aninem novem enoletnem poslanstvu, se torej ni bati.

Letošnjega novega kralja cvička Jerneja Martinčiča in novega ambasadorja cvička Janeza Pavlina, so slovesno razglasili že v petek zvečer.