žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Jenrej Tozon Njena.si

Jernej Tozon svojo Evo odriva stran od sebe

Novice Šentjernej/Paha

Ana Pavlin s Pahe postala nova Cvičkova princesa

Piše: M.K./L.M.

Čas objave:
27.05.2018 13:35

V sklopu Tedna cvička, so sinoči na prireditvenem prostoru v Šentjerneju, slovesno razglasili novo, 20. cvičkovo princeso. To je postala 22-letna Ana Pavlin s Pahe pri Otočcu. Krono ji je predala dosedanja princesa Dragica Ribič.

Ana je članica Društva vinogradnikov Grčevje, sicer pa študira turizem na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. S turizmom je povezana že od nekdaj, ima ga dobesedno v genih, predvsem po zaslugi njenega očeta Matjaža, ki mu je povsem predan.

22-letna mladenka pravi, da je vinska gorica Grčevje najlepša na svetu. Tam imajo tudi tri tradicionalno opremljene zidanice. Nad njimi se navdušujejo predvsem tuji gostje.Doma pa obdelujejo okoli 1000 trt. Cela družina, vključno z njeno mamo Marto, bratom Davidom in sestro Saro, pa že vrsto let skrbi za to, da se dober glas o cvičku širi daleč naokoli, tudi prek naših meja. Poleg tega skrbijo za Matjaževo domačijo, kjer sprejemajo domače in tuje skupine. Za podporo njenih domačih pri Aninem novem enoletnem poslanstvu, se torej ni bati.

Letošnjega novega kralja cvička Jerneja Martinčiča in novega ambasadorja cvička Janeza Pavlina, so slovesno razglasili že v petek zvečer.