pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

matej periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

slovenija Ekipa24.si

Posnetek iz slačilnice v javnosti! Slovenke ...

Nikolina Pišek Odkrito.si

Nikolina Pišek - se vam sanja, koliko je STARA?!

doncic pivo Ekipa24.si

Dončić pil pivo na dan tekme z Warriorsi? ...

Novice Novo mesto

April je čas za študentsko krvodajalsko akcij "Častim pol litra!"

Piše: ŠKIS

Čas objave:
02.04.2021 09:08

Tudi letos se bo v aprilu odvijala študentska krvodajalska akcija »Častim 1⁄2 litra!«, ki pa bo zaradi situacije s koronavirusom bo potekala malo drugače.

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Slovenija se lahko pohvali z dobro razvitim krvodajalstvom, dolgo in uspešno tradicijo, dobro zgrajenim sistemom krvodajalstva, zadostnim številom krvodajalcev in visoko pripravljenostjo ljudi za dajanje krvi. Tu pa tudi študenti predstavljajo pomemben del.

Tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« se bo tudi letos izvajala v mesecu aprilu. Zaradi epidemije koronavirusa pa jo bodo tokrat ponovno izvedli na prilagojen način. Glavni teden dogajanja bo
umeščen v termin od 5. do 9. aprila. Pri tem pa bodo seveda upoštevana navodila Zavoda RS za transfuzijsko medicino in Rdečega križa Slovenije.

Zaradi varnosti krvodajalcev, zaščite zaposlenih in preprečevanja prenosa SARS- CoV-2 bo spomladanska krvodajalska akcija izvedena v prilagojeni obliki. Tiste krvodajalce, ki jih potrebujejo, bodo vabili po SMS-vabilu, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Prav tako pa se lahko krvodajalci na odvzem krvi naročijo tudi sami. V trenutni situaciji velja kar nekaj pogojev, ki jih je treba upoštevati za darovanje krvi. Če ste primeren kandidat za krvodajalca, lahko preverite tukaj.

Tukaj pa lahko preverite, kje je vam najbližje mesto odvzema:

častim-pol-litra-2021
Častim pol litra 2021
ŠKIS

V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. Sploh v tem času se moramo spomniti naše bistvene človeške
dolžnosti in vrednote – pomoči sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne le polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo!