ljubljana, prešernov trg Svet24.si

"Poklal bom čisto vse!" se je drl, eno od ...

otac Svet24.si

Marko si je vzel dopust, da je ubil 2-leti staro ...

borut-petek, tom-begovič Necenzurirano

Se spomnite Boruta Petka? Kupil si je vilo. #foto

natasa pirc musar sta Reporter.si

Ključni spopad bo med Pirc Musarjevo in Brglezom:...

ilicic Ekipa24.si

Jojo je doma! Tako so veliko okrepitev pozdravili ...

007, james-bond Odkrito.si

60 let v službi njegovega veličanstva

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

Novice Novo mesto

April je čas za študentsko krvodajalsko akcij "Častim pol litra!"

Piše: ŠKIS

Čas objave:
02.04.2021 09:08

Tudi letos se bo v aprilu odvijala študentska krvodajalska akcija »Častim 1⁄2 litra!«, ki pa bo zaradi situacije s koronavirusom bo potekala malo drugače.

Darovanje krvi je gotovo ena najplemenitejših oblik pomoči sočloveku. Slovenija se lahko pohvali z dobro razvitim krvodajalstvom, dolgo in uspešno tradicijo, dobro zgrajenim sistemom krvodajalstva, zadostnim številom krvodajalcev in visoko pripravljenostjo ljudi za dajanje krvi. Tu pa tudi študenti predstavljajo pomemben del.

Tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« se bo tudi letos izvajala v mesecu aprilu. Zaradi epidemije koronavirusa pa jo bodo tokrat ponovno izvedli na prilagojen način. Glavni teden dogajanja bo
umeščen v termin od 5. do 9. aprila. Pri tem pa bodo seveda upoštevana navodila Zavoda RS za transfuzijsko medicino in Rdečega križa Slovenije.

Zaradi varnosti krvodajalcev, zaščite zaposlenih in preprečevanja prenosa SARS- CoV-2 bo spomladanska krvodajalska akcija izvedena v prilagojeni obliki. Tiste krvodajalce, ki jih potrebujejo, bodo vabili po SMS-vabilu, v katerem jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje. Prav tako pa se lahko krvodajalci na odvzem krvi naročijo tudi sami. V trenutni situaciji velja kar nekaj pogojev, ki jih je treba upoštevati za darovanje krvi. Če ste primeren kandidat za krvodajalca, lahko preverite tukaj.

Tukaj pa lahko preverite, kje je vam najbližje mesto odvzema:

častim-pol-litra-2021
Častim pol litra 2021
ŠKIS

V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. Sploh v tem času se moramo spomniti naše bistvene človeške
dolžnosti in vrednote – pomoči sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne le polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo!