Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Ljubljana

Arso opozarja na razlivanja Kolpe in manjših rek Dolenjskega krasa

Piše: STA

Čas objave:
08.12.2017 11:56

Slovenijo bodo do večera zajele padavine, zato bodo po državi počasi začele naraščati posamezne reke. V noči na soboto in soboto dopoldne se bodo Kolpa in manjše kraške reke Dolenjskega krasa s pritoki razlivale izven svojih strug.

Meja sneženja bo večinoma med 1000 in 1200 metri, zvečer pa se bo začela spuščati.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) so pretoki rek na severozahodu države mali, drugod srednji. Posamezne reke na zahodu počasi naraščajo. Čez dan pa bodo začele naraščati reke tudi drugod po Sloveniji. Največje poraste bodo imele reke na jugu, jugozahodu in jugovzhodu, kjer bodo reke v noči na soboto in v soboto zjutraj dosegle velike pretoke. Kolpa s pritoki in manjše kraške reke Dolenjskega krasa se lahko razlijejo izven svojih strug.

Padavine se bodo do večera razširile na vso Slovenijo. Ponekod v neprevetrenih nižinah severne Slovenije bo možna poledica. Meja sneženja bo večinoma med 1000 in 1200 metri nadmorske višine, zvečer se bo začela spuščati. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v severozahodnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija.



Zvečer in ponoči se bo meja sneženja od severa spustila do nižin. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja, drugod pa severni veter.

V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, je še zapisano na spletni strani Arsa.