pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Novo mesto

AUDIO: Kolesarji za dober namen

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.11.2015 07:48

Pred kolesarskim centrom Janija Brajkoviča v novomeški Bučni vasi se opoldne zbrali udeleženci dobrodelnega pohoda in skupaj z znanimi kolesarji, ki so tokrat pešačili, krenili proti bližnji Trški gori. Zbralo se jih je okoli 450. Na cilju bodo priredili dražbo podpisanih kolesarskih dresov in zbrani denar namenili novomeškemu otroškemu vrtcu Pedenjped.

Iz novomeškega kolesarskega kluba Adria Mobil, ki je soorganizator pohoda, so sporočili, da bodo v Novo mesto pripeljali druščino izjemnih kolesarjev, Marka Kumpa, Kristijana Korena, Luko Mezgeca, Grega Boleta, Primoža Rogliča, Jana Polanca in druge, ki bodo kolesa zamenjali za pohodne palice in se skupaj s pohodniki odpravili na dobrodelni pohod.

V dobrodelno akcijo za spodbujanje gibalnega razvoja predšolskih otrok se bo dodatno vključil tudi Brajkovičev kolesarski center, ki bo otrokom vrtca Pedenjped dobavil poganjavčke in kolesa za njihove prve kolesarske podvige, so dodali.

Na približno desetkilometrskem pohodu bodo poskrbeli tudi za brezplačno hrano in pijačo pohodnikov. Ob koncu prireditve pa jih bodo brezplačno z vozili prepeljali v dolino, so še sporočili prireditelji.

Pogovor z Meto Potočnik