900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Danes še vroče, v sredo izrazita ohladitev

Piše: ARSO/STA

Čas objave:
16.09.2019 09:29

Lep konec tedna je po podatkih Agencije RS za okolje verjetno postregel tudi z zadnjim vročim dnevom v letošnjem letu. Bo pa danes še zelo toplo, saj se bo ogrelo do 28 stopinj. Izrazitejša ohladitev prihaja v sredo.

V Dolenjah pri Ajdovščini so včeraj ob 16. uri ob sončnem vremenu izmerili 30 stopinj Celzija, so objavili na Twitterju. Zelo toplo do 28 stopinj bo tudi danes na Obali in v notranjosti.  Danes bo povečini sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj.

V torek bo oblačnost od severa naraščala, na jugu bo večji del dneva še deloma sončno. Popoldne in zvečer se bodo pojavljale krajevne padavine, ki se bodo v noči na sredo razširile na večji del Slovenije.

Za sredo pa vremenoslovci napovedujejo izrazitejšo ohladitev. Dopoldne bo dež ponehal, popoldne se bo oblačnost trgala. Hladneje bo.

Letošnje meteorološko poletje, ki zajema mesece junij, julij in avgust, je bilo v Sloveniji po nadpovprečno toplo in suho ter nadpovprečno osončeno, objavila Agencija RS za okolje. Zagotovo pa je, da je bilo letošnje poletje drugo najtoplejše od leta 1961, toplejše je bilo le poletje 2003.

Dežurni prognostik z Agencije za okolje Andrej Velkavrh

Vremenska napoved