20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Tomislav Skejić Njena.si

Ljubezen na vasi: Med snemanjem tragedija v ...

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: Vsi se zelo veselijo novega vrtca

Piše: STA

Čas objave:
04.06.2020 14:40

Občina Brežice je v Artičah z novomeško družbo CGP, v četrtek, 4.junija podpisala pogodbo za dozidavo petoddelčnega otroškega vrtca k artiški osnovni šoli. Hkrati z omenjeno pogodbo je s ptujsko družbo Plistor podpisala pogodbo za ureditev nove šolske kotlovnice. Za obe naložbi bo brežiška občina skupaj odštela približno 2,6 milijona evrov lastnega denarja.

DSC_5010.JPG
Občina Brežice podpisala pogodbo za gradnjo novega vrtca v Artičah
Foto: Občina Brežice

Brežiški župan Ivan Molan je po podpisu pogodb povedal, da nameravajo prostore novega otroškega vrtca zgraditi do konca oktobra prihodnje leto in nekaj manj kot 330.000 evrov vredno kotlovnico usposobiti do konca tekočega leta. Otroci naj bi se v nove vrtčevske prostore vselili v začetku leta 2022.

DSC_5010.JPG
Občina Brežice podpisala pogodbo za gradnjo novega vrtca v Artičah
Foto: Občina Brežice

Po podatkih brežiške občine bo v večji meri pritličnem nizkoenergijskem vrtcu pet igralnic. Vrtec in šola bosta povezana s hodnikom, ki bo prilagojen gibalno oviranim.

DSC_5010.JPG
Načrt novega vrca Ringaraja
Foto: Občina Brežice

V vrtcu bodo prostori za otroke prvega in drugega starostnega obdobja, skupni prostori, prostori za strokovno osebje, upravni in gospodarski prostori. Imel bo ograjeno teraso. Za ogrevanje vrtca, šole in njene telovadnice bodo namestili toplotne črpalke z geosondami. Stavba bo ogrevana talno.

Celotni projekt rekonstrukcije in dograditve Osnovne šole Artiče sicer predvideva pet korakov. V prvem bodo zdajšnji šoli dogradili prostore za petoddelčni vrtec s pritličnimi igralnicami. V drugem koraku bodo porušili najstarejši del šole, prenovili njegov novejši del in dogradili manjkajoče šolske prostore za 13 oddelkov.

DSC_5010.JPG
Načrt novega vrtca
Foto: Občina Brežice

Naložba predvideva še energetsko sanacijo šolske telovadnice, prometno ureditev okolice, ureditev dostopa za otroke, zaposlene in obiskovalce, ločen dostop do gospodarskega dvorišča in parkirišča. Uredili bodo tudi infrastrukturo šolskega avtobusnega prometa.

Zadnji del naložbe obsega še ureditev zunanjih igrišč s kompleksnimi igralnimi enotami, z univerzalno ploščadjo, s 60-metrskim štiristeznim tekališčem, skakališčem v daljino in najmanj 200-metrskim tekalnim krogom. Načrt predvideva tudi prostor za shranjevanje zunanjih športnih pripomočkov.

DSC_5010.JPG
Občina Brežice podpisala pogodbo za gradnjo novega vrtca v Artičah
Foto: Občina Brežice

Celotno naložbo skupaj z odkupom zemljišč, investicijsko in projektno dokumentacijo s projektantskim nadzorom, gradbeno-obrtniškimi deli, strojnimi in elektro napeljavami, zunanjo ureditvijo, dobavo opreme, strokovnim nadzorom, z drugimi stroški in davkom so sicer v Brežicah ocenili na nekaj več kot 11,22 milijona evrov.

Omenjeno šolsko telovadnico bodo energetsko sanirali v okviru že potekajočega projekta energetske prenove javnih objektov v lasti Občine Brežice.

Ravnateljica OŠ Artiče Vesna Bogovič


Brežiški župan Ivan Molan o naložbah v Artičah