Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Prva faza prenove mestnega jedra bo zaključena do konca tega meseca

Piše: M.K.

Čas objave:
12.03.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Uprava RS za zaščito in reševanje je preklicala veliko požarno ogroženost v osrednjem in jugovzhodnem delu države. Opozorilo pa ostaja le še za nekatere primorske občine.

Ameriški agenti zvezne agencije za boj proti mamilom (DEA) so konec prejšnjega meseca, v New Yorku,zasegli 1,5 tone kokaina v vrednosti 77 milijonov dolarjev. To je največja enkratna količina zaseženih mamil v pristanišču New Yorka in Newarka v zadnjih 25 letih.

KRKA DOMA:  Novomeški župan Gregor Macedoni je glede prenove mestnega jedra povedal, da bo prva faza od Glavnega trga do začetka Rozmanove, zaključena do konca tega meseca. V četrtek, 21. marca, bodo delavci izvedli zaključna dela v križišču trga in Sokolske ulice, zato bo od tega dne do nedelje, 24. marca, vnovična popolna zapora križišča ob Kandijskem mostu in bo izvoz iz mestnega jedra po Kandijskem mostu onemogočen.

Zmagovalec 58. sevniške salamijade je Janez Peterlin iz Bele Cerkve, ki je lanskemu naslovu zmagovalca finala vseh društvenih salamijad letos dodal še zmago na najprestižnejšem ocenjevanju v Vrtovškovi gostilni v Sevnici. Komisija je ocenila 130 vzorcev. 

V gostilni Pezdirc v Semiču, so se nedavno zbrali člani Društva upokojencev Semič, na rednem letnem občnem zboru. Povabili so tudi predsednika Pokrajinske zveze društev upokojencev za Dolenjsko in Belo krajino Jožeta Jazbeca . Povedal je, da zveza vključuje 36 društev od Loškega Potoka do Šentjerneja in od Velikega Gabra do Vinice. Dodal je, da se vsako leto udeleži 25-30 občnih zborov, v 12-ih letih jih je tako obiskal okoli 300. Jože Jazbec letos zapušča funkcijo predsednika, novega bodo izvolili 3. aprila na Prepihu.

V novomeški knjižnici, se jutri dopoldne začenja nova sezona Knjižnih POPslastic, na katerih bodo mladi obiskovalci skozi različne ustvarjalne in kulturne pristope spoznavali pomen branja in knjige. Letos bodo pripravili štiri srečanja z zanimivimi gosti, kjer bodo imeli srednješolci možnost razpravljanja in druženja z njihovimi vzorniki, znanimi osebami ter vrstniki podobnih interesov.  Kot prvi, jutri dopoldne v družbo mladih prihaja eden najbolj predvajanih in prodajanih didžejev na svetu,Uroš Umek, širši javnosti poznan kot DJ Umek, je ob koncu preteklega leta praznoval že 25 let delovanja v svetu elektronske glasbe in s svojim ustvarjanjem postal svetovno znan.

Krka ob enih, 12.03.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri