Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Začenja se festival Sem glasba, sem mesto

Piše: M.K.

Čas objave:
27.05.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI:  Lani je 300 največjih podjetij v državi ustvarilo več kot 45 milijard evrov prihodkov, kar je skoraj 10 odstotkov več kot predlani, in 1,77 milijarde evrov skupnega dobička oz. dobre 4 odstotke več kot predlani. Največji po prihodkih je bil tudi lani Petrol, ki je imel skoraj 4,4 milijarde evrov prihodkov, sledila sta Gen-I in Revoz.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je po dveh tednih dirke po Italiji še naprej v igri za najvišja mesta, a je predvsem v zadnjih treh gorskih etapah pokazal nekaj ranljivosti. V zadnji teden se podaja kot drugi v skupnem seštevku in s 47 sekundami zaostanka. Po današnjemu dnevu premora v sredo sledi zahtevna gorska etapa. Kolesarji bodo morali v 194 kilometrih premagati 4800 višinskih metrov. 

KRKA DOMA: V Novem mestu se nocoj začenja petdnevni 5. festival klasične in sodobne glasbe Sem glasba, sem mesto, ki ga pripravljata Zavod Novo mesto in novomeška občina. Na različnih mestnih prizoriščih bo pester koncertni program ponudil od klasičnih zvokov preteklih stoletij do sodobnih glasbenih stvaritev.  Festival se bo danes ob 20.30 uri začel z glasbenim spektaklom v Športni dvorani Marof, kjer bo Slovenski tolkalni projekt z zborom Slovenske filharmonije izvedel scensko kantato Carmina Burana Carla Orffa. Številnim izvajalcem se bo na odru pridružil otroški pevski zbor, prav za to priložnost sestavljen iz mladih novomeških pevcev.

V dvorani Krajevne skupnosti Globoko so prejšnji teden namenu predali dodatne prostore vrtca pri Osnovni šoli Globoko. Prostore nekdanje Pošte je Občina Brežice lani odkupila in letos izvedla potrebna dela za vzpostavitev nove igralnice. Za investicijo je občina namenila skoraj 44 tisoč evrov, v novi igralnico pa so se vselili najmlajši otroci iz vrtca, skupina Gumbki. Ob pridobitvi je ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec povedala, da se je oddelek vrtca z najmlajšimi otroki pridružil oddelku starejših otrok, ki že domujejo v prostorih doma krajanov, dva oddelka vrtca pa delujeta pod šolsko streho.

V petek zvečer so člani zveze paraplegikov Slovenije likovna sekcija s sodelovanjem Kulturnega centra Semič pripravili razstavi likovnih del, ki so nastajala na likovnih kolonijah v Semiču. Prejšnji teden so na likovni koloniji ustvarjali podobe Bele krajine. Zveza paraplegikov Slovenije letos praznuje 50 let uspešnega delovanja, ki poteka pod sloganom: »Naš korak se vrti že pol stoletja«. V kulturnem programu ob odprtju razstave so nastopili učenci glasbene šole Črnomelj.

Na 47. Tednu cvička v Trebnjem so v petek okronali novega kralja cvička Roberta Jarkoviča, so v soboto pa izbrali še novo, 21. cvičkovo princeso Simono Petretič. Poleg Petretičeve se je za naziv potegovala še Lara Javornik. 

Krka ob enih, 27.05.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri