Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Medobčinsko redarstvo nad prehitre voznike

Piše: M.K.

Čas objave:
18.02.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) bodo predlagali, da bi bilo cepljenje proti gripi že v naslednji sezoni za otroke, stare od šest do 23 mesecev, brezplačno. Če bo predlog potrjen, staršem za tovrstno cepljenje ne bo več treba seči v žep, bo pa odločitev za to cepljenje še naprej prostovoljna.

Največja raziskava o novem koronavirusu na Kitajskem do zdaj je pokazala, da je več kot 80 odstotkov okužb blagih. Ugotovili so, da so najbolj ogroženi starejši in bolni. Glede nadaljevanja epidemije so pojasnili, da je ta vrhunec dosegla med 23. in 26. januarjem, potem pa se je do 11. februarja zmanjševala.

Danes se začenja osmina finala nogometne lige prvakov. Ob 21. uri bo nastopil tudi klub Jana Oblaka Aletico Madrid, ki ga čaka obračun z branilcem naslova Liverpoolom, ki si je že zagotovil ligo prvakov v naslednji sezoni.

KRKA DOMA: V novomeškem Revozu, ki ob cliu 5 lahko proizvaja še Renaultov twingo in električni smart forfour, naj bi do aprila v celoti prešli na polovično nočno izmeno. Zdaj izdelajo 950 vozil dnevno, nato pa jih bodo 800 na dan. Število predvsem zaposlenih za določen čas, bodo zmanjšali za približno 250. Tovarna lahko sicer letno izdela 220.000 vozil. V Revozu si naj bi sicer obetali izdelavo električnega twinga, česar pa včeraj niso želeli potrditi.

Medobčinsko redarstvo, bo v Novem mestu, v tem mesecu merilo hitrosti s samodejno merilno napravo za nadzor prometa, s katero se prekrški slikovno dokumentirajo. Meritve se bodo praviloma opravljale znotraj strnjenih naselij, na območjih, kjer je promet povečan, v okolici šol in vrtcev ter na vpadnicah v naselje. Namen meritev hitrosti v cestnem prometu je zagotovitev varnosti in preprečevanje prometnih nesreč, saj je ravno hitrost na slovenskih cestah glavni dejavnik prometnih nesreč. Voznike opozarjajo, naj upoštevajo omejitve hitrosti. 

Na Tržnici Videm v Krškem, so v soboto namenu uradno predali prvi ribomat v Sloveniji. Občani imajo tako ves čas na voljo lokalne sveže ali dimljene postrvi Ribogojstva Pavlič, pa tudi ribje namaze. Občina Krško je za ribomat odštela nekaj več kot 6600 evrov. Kot je poudarila podžupanja Ana Somrak, je cilj projekta predvsem sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe in porast oskrbe z lokalnimi ribami. Sicer pa so v Krškem v začetku decembra lani na tržnici odprli tudi prvi medomat v Posavju in na Dolenjskem, katerega nakup je prav tako omogočila Občina Krško. 

Kulturno društvo Orel, je v Kulturnem centru v Semiču, v soboto pripravilo osrednjo prireditev 24. Krakarjevih dnevov. Organizirali so pogovor z znanim pravnikom Petrom Čeferinom. Na prireditvi je nastopila Glasbena šola Črnomelj in recitatorki, ki sta recitirali Krakarjeve pesmi. Ob tej priložnosti so odprli fotografsko razstavo Gašperja Pluta. Krakarjeve dneve bodo zaključili v petek, 21. februarja, ob 18. uri, ko bo v Kulturnem centru Semič, Literarni večer poezije Neže Maurer.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Blaž Šter napoveduje, da nas jutri čaka hladnejši dan. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 18.02.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri