ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Danes maraton nadzora hitrosti

Piše: M.K.

Čas objave:
03.04.2019 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Odstopil šef Državne revizijske komisije. Borut Smrdel je v DZ poslal izjavo, v kateri poslance obvešča, da odstopa s funkcije predsednika Državne revizijske komisije. 

Uprava za varno hrano je izvedla nadzor nad mesnimi pripravki v skladiščih distributerjev in pri tem odvzela 10 vzorcev. Poročilo o nadzoru bo predvidoma pripravljeno v prvi polovici tega meseca. 

Vse več dokazov, da je voda sestavljena iz dveh tekočin. Voda se od večine drugih tekočin razlikuje v več kot 60 lastnostih. Razlog za to bi bil lahko v še eni neverjetni značilnosti vode: da je sestavljena iz dveh tekočin, na kar nakazuje vse več znakov. 

KRKA DOMA: 

Na 611 lokacijah po vsej Sloveniji pa poteka maraton nadzora hitrosti, da bi tako umirili hitrost na naših cestah. Včeraj zjutraj so sevniški policisti ustavili in kontrolirali 99 voznikov motornih vozil. Še prejšnji teden so samo v dveh dneh ugotovili 378 kršitev cestno prometnih predpisov, od teh 150 prekoračitev hitrosti in 33 kršitev zaradi vožnje pod vplivom alkohola.  Na slovenskih cestah je letos umrlo že 26 ljudi, kar je deset več kot enakem obdobju lani.

Dodatna sredstva za oživljanje novomeškega mestnega jedra. Mestna občina Novo mesto je objavila javni poziv za sofinanciranje programov za oživljanje mestnega jedra, preko katerega bodo za vsebinsko nadgradnjo prenovljenega mestnega središča namenili 25 tisoč evrov. Prvi razpisni rok se zaključi 30. aprila. 

Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki bo po lanskem prvem Festivalu kulture Kostanjevica, julija pripravilo njegovo tridnevno nadaljevanje. Prostovoljci društva bi radi Kostanjevici na Krki in širšemu območju vrnili nekdanjo tradicijo kulturnih festivalov.  Obisk festivala, ki bo letos potekal med 4. in 6. julijem, bo brezplačen. 

Krka ob enih, 03.04.2019

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri