duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Revoz ukinja nekaj več kot 400 delovnih mest

Piše: M.K.

Čas objave:
20.05.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Danes in jutri bo na 629 lokacijah po Sloveniji maraton nadzora hitrosti. Policisti ob dnevih nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Seznam lokacij, na katerih bodo merili hitrost, je objavljen na spletni strani Radia Krka.

Predlog tretjega protikoronskega zakona posebno pozornost pa posveča turizmu in gostinstvu. Nastanitvenim obratom namerava vlada pomagati tudi z izdajo turističnih bonov vsem polnoletnim državljanom v višini 200 evrov in 50 evrov za mladoletne, ki jih bo mogoče koristiti do konca leta. Iz državnega proračuna bodo za to namenili 200 milijonov evrov.

Danes obeležujemo svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi na pobudo Slovenije razglasili leta 2017. Osrednji dogodek je virtualna mednarodna konferenca z naslovom Angažiraj se za čebele.

KRKA DOMA: Novomeški avtomobilski proizvajalec Revoz bo prekinil sodelovanje z nekaj več kot 400 delavci. V sodelovanju z agencijami in z zavodom za zaposlovanje bodo za vse sodelavce, ki bodo nehali delati, organizirali posvetovalna srečanja. Revoz bo tako nadaljeval s proizvodnjo v dveh izmenah, ki pa bosta delali v polnem obsegu. 

Na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto je v ponedeljek že stotič daroval kri redni krvodajalec Alojz Lindič iz Klenovika v Škocjanu. Krvodajalstvo imajo v družini, saj so očetovemu zgledu sledili tudi njegovi štirje otroci. Sicer pa odvzem krvi zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom, še vedno poteka pod posebnimi pogoji. Zaloge krvi so še vedno nizke za vse krvne skupine, zato ste k darovanju krvi vabljeni vsi, ki ste zdravi in ustrezate kriterijem za odvzem.

Občina Brežice, ki je za letošnje delo nevladnih organizacij v občini namenila nekaj manj kot 600.000 evrov, je te dni pogodbe podpisala s predstavniki 155 društev. Po besedah Patricie Čular z brežiške občine, so največjo podporo, nekaj manj 410.000 evrov namenili športu in podprli 45 prijaviteljev. Za ljubiteljsko kulturo so namenili okoli 110.000 evrov. Občina bo sodelovala pri prenovi sedmih kulturnih spomenikov lokalnega pomena. 0 evrov.

VREME ZA REGIJO
Dežurni prognostik z Agencije za okolje Janez Markošek napoveduje, da bo najtoplejši dan tega tedna sobota. 

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 20.05.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13. uri