ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih - Začenja se obnova ceste Zidani Most-Radeče

Piše: M.K.

Čas objave:
08.06.2020 13:05

V informativni oddaji Krka ob enih, je bila danes z vami Martina Kuplenk.

SVET NA KRKI: Od danes je za državljane Slovenije, Avstrije in Madžarske dovoljeno prehajanje meje tudi izven kontrolnih točk. Poleg tega je slovenska vlada na seznam epidemiološko varnih držav, iz katerih je mogoče vstopati brez obvezne 14-dnevne karantene, dodala 14 držav, med njimi Nemčijo, Grčijo in Švico.

Bolnišnice in zdravstveni domovi so do zdaj izvedli nekaj več kot 500 samoplačniških testov na koronavirus. V novomeški bolnišnici so odvzeli 41 brisov za samoplačniško testiranje, pozitivnih ni bilo. V brežiški pa 14 samoplačniških testov, v povprečju izvedejo dva testa na delovni dan. Med odvzetimi vzorci ni bilo pozitivnih.

Današnji dan je posvečen Primožu Trubarju. Za spominski dan utemeljitelja knjižne slovenščine in pobudnika oblikovanja zavesti o enotnosti slovenskega kulturnega, jezikovnega in političnega prostora je bil izbran domnevni datum njegovega rojstva, 8. junij.

KRKA DOMA: Danes se začenja rekonstrukcija glavne ceste Zidani Most-Radeče. Pogodbena vrednost gradnje, katere investitor je Direkcija RS za infrastrukturo, je 5,5 milijona evrov. Promet bo urejen izmenično enosmerno s pomočjo semaforjev. Gradbena dela bodo potekala v več fazah in bodo predvidoma zaključena konec prihodnjega leta.

V Novem mestu so z gradbenim podjetjem Malkom v petek podpisali pogodbo za prenovo meščanske hiše na Glavnem trgu 2, ki je v glavnini občinska last. Mestna občina Novo mesto bo zanjo odštela nekaj manj kot 1,7milijona evrov. Dobili pa so tudi milijon evrov evropske in državne podpore. V stavbi, ki je v 19. stoletju predstavljala sedež novomeške poštne službe, bodo za najem uredili osem stanovanj in tri poslovne prostore. Obnova bo predvidoma trajala 18 mesecev. 
Cilj projekta je pridobiti nove stanovalce, da tu izkoristijo prednosti, ki jih prinaša življenje v mestnem jedru.

Pred Osnovno šolo Artiče je bil prejšnji teden podpis pogodb za gradnjo novega nizkoenergijskega vrtca in za vzpostavitev kotlovnice, ki bo skrbela za ogrevanje celotnega vrtčevskega in šolskega kompleksa. Pogodbena vrednost gradnje vrtca znaša nekaj več kot 2 milijona 275 tisoč evrov, pogodbena vrednost ureditve kotlovnice pa dobrih 328 tisoč evrov.
 
VREME ZA REGIJO
Vremenska napoved Agencije za okolje - Jutri bo večinoma oblačno s pogostimi plohami ali nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 16 do 22 °C. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami. V četrtek bo še nekaj ploh ali neviht, bo pa več sonca.

Več v oddaji "Krka ob enih"

Krka ob enih, 08.06.2020

Informativna oddaja Radia Krka ob 13.uri