mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Mirna

AVDIO: Mirnski svetniki potrdili prvi rebalans proračuna za leto 2020

Piše: Lapego

Čas objave:
18.12.2019 14:23

Na 9. redni seji v tem mandatu se je sešel Občinski svet Občine Mirna, ki je med drugim potrdil prvi rebalans proračuna za prihodnje leto.

Odlok o proračunu Občine Mirna za leto 2020 je mirnski občinski svet sprejel 22. januarja letos, včeraj pa je potrdil prvi rebalans. Proračun za leto 2020 tako predvideva 3,75 milijona evrov prihodkov in 4,28 milijona evrov odhodkov, pri čemer je občinski svet soglašal z zadolževanjem v višini 550 tisoč evrov za investicije, predvidene v proračunu. V proračun so od včeraj dodani projekti črpališče Sajenice, EKO-UP in Učni park – Medeni drevored, prav tako je v načrt razpolaganja z nepremičninami uvrščen tudi nakup zemljišča za izgradnjo novega gasilskega doma ob t. i. obvoznici, osrednja sprememba glede na sprejeti proračun pa je zagotavljanje sredstev za nakup zemljišča z nepremičnino za ureditev novega vrtca v višini 549 tisoč evrov.

Župan občine Mirna Dušan Skerbiš
Župan občine Mirna Dušan Skerbiš
Lapego

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: "Nakup zemljišča in prostora v bivšem Preventu, Bartogu, Tomu, kakorkoli ta prostor imenujemo, je prvi korak za realizacijo pismo o nameri, v katerem smo se obvezali, da bomo to zemljišče oziroma to stavbo odkupili in v teh prostorih potem izgradili nov vrtec, kajti obstoječi je neustrezen. V prihodnosti pričakujemo nove občane, nove koristnike vrtca, in želimo, da bodo vsi otroci naše občine imeli prostor v novem vrtcu".


Ostali sklepi:
Občinski svet Občine Mirna je soglašal s spremembo Odloka o ustanovitvi javnega podjetja
Komunala Trebnje zaradi selitve na novo lokacijo, potrdil je predlog Odloka o Javnem lekarniškem zavodu Dolenjske lekarne Novo mesto, s katerim ustanoviteljske pravice dobi tudi Občina Mirna, s spremembo odloka o enkratnem denarnem prispevku ob rojstvu otroka pa poskrbel, da bodo do prispevka upravičeni tudi otroci, katerih starši imajo stalno prebivališče v občini, pa niso slovenski državljani. Občinski svet je določil tudi nove cene programov v vrctu Deteljica – pri tem je upošteval izračun, ki pomeni višje dodatne stroške za občino, a manjše povišanje cene za starše. V prvem starostnem obdobju je nova cena 512,96 evrov na mesec za otroka (0,32-odstotno povišanje), v drugem pa 397,34 evra mesečno na otroka (3,66-odstotno povišanje). Občinski svet se je seznanil tudi s strateškim načrtom krepitve zdravja občin Trebnje, Mirna, Mokronog-Trebelno in Šentrupert ter z izhodišči za izdelavo Občinskega podrobnega prostorskega načrta Zapuže.

Župan občine Mirna Dušan Skerbiš

O 9. redni seji in rebalansu proračuna