Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Mirna

AVDIO: Na Mirni novoizvoljeni občinski svet že začel delati

Piše: P.K.L.

Čas objave:
26.11.2018 13:57

Novoizvoljeni občinski svet Občine Mirna in župan Dušan Skerbiš so se na ustanovni seji sešli peti dan po volitvah, da bi tako omogočili čim prejšnje sprejetje proračuna za leto 2019.

Novi stari župan je Dušan Skerbiš, ki je na volitvah, na katerih je bila volilna udeležba 55,70-odstotna, prejel 88,97 odstotka vseh glasov. Ustanovna seja je bila sklicana tako hitro, da bi občinski svet čim prej sprejel temeljni akt, ki omogoča normalno delovanje in izpolnjevanje obveznosti tako občine kot javnih zavodov, ki so vezani na občinski proračun.

Osrednji projekt tega mandata pa bo nadaljevanje aktivnosti za prestavitev reginonalne ceste R1-215 mimo Mirne, tako imenovane obvoznice, za katero si v kraju prizadevajo že več desetletij, občina pa je po ustanovitvi aktivno pristopila k realizaciji in je tako projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo del že v zaključni fazi. Ko bo dokumentacija pripravljena, je na vrsti država, da izvede postopke za izbiro izvajalca del.


»Ali bo začetek del v letu 2020 ali v 2021, točno še ne vem. Prepričan pa sem, da skupaj sledimo cilju, da bi čim prej prišli do te obvoznice, kajti ta obvoznica ni samo želja in potreba prebivalcev občine Mirna, ampak celotne doline, se pravi vseh občin na relaciji Sevnica–Trebnje,« pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in dodaja: »Vse občinske svetnike in svetnice osebno poznam. Prepričan sem, da bodo delali v korist, da bodo razpravljali o gradivih, ki bodo pred njimi, da bomo uresničevali želje in potrebe lokalne skupnosti.« 

V devetčlanskem občinskem svetu, ki je izvoljen po večinskem sistemu, je tokrat kar sedem novih imen. Edini članici sta Blanka Pust in Irena Dim, ki je bila poleg Zorana Remica tudi v minulem mandatu, novi pa so še neodvisni kandidati Aleš Starič, Matjaž Ožek, Milan Škufca, Tomaž Zorc ter Anton Mirt (NSi) in Anton Kašič (SDS).

Na seji so imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji predseduje najstarejši član občinskega sveta Milan Škufca. Naloga KMVVI je ključna pri sestavi delovnih teles občinskega sveta, za katera lahko stranke in občani predlagajo člane do vključno te srede. Decembra naj bi bila že prva redna in v začetku januarja druga redna seja, na kateri upajo, da bodo sprejeli tudi proračun za leto 2019.

Dušan Skerbiš o obvoznici in novem občinskem svetu