Janko Sopar 2 Dobra karma

Janko Šopar po petih letih od upokojitve razkril,...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 18. maja

UV-jelincic family M24 Reporter.si

Jelinčiču se mudi še pred poletjem končati ...

Franc Jurša Svet24.si

Jurša: »Če sem čisto iskren, bi si želel, da ...

20210301-01049413 Necenzurirano

Parlamenta ni sesula opozicija, ampak vlada ...

ceca-ražnatović, anastazija-ražnatović, napitnina Odkrito.si

Ceca je hčerki vzela napitnino in navdušila ...

altloop Donat Njena.si

Slovenija mora za svoje odpadke poskrbeti sama –...

Novice Šentrupert

AVDIO: Predstavili so spremembe občinskih prostorskih aktov

Piše: M.K.

Čas objave:
18.06.2020 14:02

Občinski svet Občine Šentrupert se je včeraj sestal na 11. redni seji, na kateri se je seznanil s prvimi spremembami in dopolnitvami občinskega prostorskega načrta in spremembami drugih prostorskih aktov.

V postopku za prvo spremembo Občinskega prostorskega načrta Občine Šentrupert, ki je bil sprejet septembra 2013, je bilo obravnavanih 106 pobud zainteresiranih občanov. Večina pobud se nanaša na razširitev stavbnih zemljišč za namene gradnje stanovanjskih stavb in kmetijskih objektov. V pripravi pa je tudi pet občinskih podrobnih prostorskih načrtov, in sicer ločeno za jedro in medgeneracijski center v Šentrupertu, za severni del kamnoloma Zabukovje in ločeno za jugovzhodni in južni del obvoznice.

Foto: Lapego
Andrej Martin Kostelec
Foto: Lapego

»Občinski svet smo seznanili z aktivnostmi priprave občinskih prostorskih dokumentov. Veliko postopkov je bilo v vmesnem času ustavljenih, za nekatere že čakamo odgovore od dajalcev soglasja, za druge pa upamo, da bo dokumentacija pripravljena prihodnje leto. Predvsem si želim, da bi se lahko čim prej lotili izgradnje južnega dela obvoznice, da bi izboljšali krajevno prometno omrežje in umirili promet v samem središču Šentruperta,« je povedal župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec. 

Trasa načrtovane južne obvoznice v dolžini približno 760 metrov poteka od obstoječega krožišča na JV Šentruperta preko regionalne ceste Slovenska vas–Šentrupert do lokalne ceste Šentrupert–Zaloka. Na povabilo za oddajo ponudbe za pripravo Projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki se je iztekel 15. junija, so se odzvali trije projektanti, postopek izbire pa še poteka.

Ostali sklepi:
Šentrupertski občinski svet se je včeraj seznanil s Strateškim načrtom krepitve zdravja v občini in delom nadzornega odbora Občine Šentrupert in nadzornega sveta JP Energetika Šentrupert, seznanil se je tudi s poslovanjem Dežele kozolcev v letu 2019 in načrti za letošnje leto, soglašal z imenovanjem Patricije Pavlič za nov mandat direktorice Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje in potrdil nove cene izvajanja storitev javne službe odvajanje in čiščenje komunalne in padavinske vode v občini Šentrupert za letošnje leto, s katerim se cene zvišujejo – za posamezno gospodinjstvo, ki povprečno porabi deset kubičnih metrov vode mesečno, se bo višina položnice povišala za 1,34 evra (brez DDV). Župan je svetnike seznanil še s tem, da je občina poplačala zapadle obveznosti do podjetij Eles d. o. o. in J-Invest d. o. o. (najemnina vrtca), ostajajo pa tiste, ki so v sodnih postopkih, tako da občina trenutno redno plačuje tekoče obveznosti.

Andrej Martin Kostelec o spremembah občinskih prostorskih dokumentov