1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Novice Novo mesto

AVDIO: 14 dni bo zaprto križišče Kastelčeve in Rozmanove ulice

Piše: STA

Čas objave:
14.01.2019 00:05

Novomeško središče, katerega prenove se je Mestna občina Novo mesto lotila pred skoraj poldrugim letom in bi jo morali že končati, naj bi bilo nared spomladi. Za pomlad so ostala še zaključna dela na začetku Rozmanove ulice in nekaj podrobnosti s postavitvijo makete, ureditvijo razsvetljave in jaškov, je povedal župan Gregor Macedoni.

Po podatkih novomeške občine bodo izvajalci, ki nadaljujejo delo, danes vnovič za 14 dni zaprli križišče Kastelčeve in Rozmanove ulice, kjer bodo potekala dela na kanalizacijski in vodovodni infrastrukturi.

Zaradi nadaljevanje gradbenih del bo še naprej za promet zaprt stik Glavnega trga z Rozmanovo ulico. Asfaltiranje tega odseka sicer predvidevajo konec februarja ali v začetku marca.

Na novomeški občini so ob tem opozorili, da bo prometna ureditev na novomeškem Glavnem trgu do končanja vseh del predvidoma ostala nespremenjena.

Promet po mestnem jedru tako teče izključno s Prešernovega na Florijanov trg in od tam po Sokolski ulici naprej na Kandijski most. Stanovalci zalednih ulic sicer lahko uporabljajo izvoz z Jenkove in Detelove po Dilančevi ulici v smeri Šolske ulice.


Vodstvo novomeške občine ob tem ob predpostavki soglasja stanovalcev, podjetnikov in drugih v mestnem jedru poudarja pripravljenost za zaprtje celotnega Glavnega trga za avtomobilski promet, so še dodali.

Sicer pa je Macedoni na svoji nedavni prvi novinarski konferenci v novem mandatu opozoril, da morajo pri morebitnih spremembah prometne ureditve poleg stanovalcev upoštevati še različne in posebne potrebe poslovnih uporabnikov tega območja. Denimo dostavo, dostop do glasbene šole, dostopnost za gibalno ovirane, reševalce, vzdrževalce, požarne poti in podobno, je navedel.

Glede avtomobilskega prometa na Glavnem trgu so sicer mnenja deljena. Stranka Solidarnost je tudi decembra objavila spletno peticijo, s katero predlaga njegovo zaprtje za tranzitni avtomobilski promet. Glavni trg naj postane kraj druženja, srečevanja, poslovanja in kulturno-umetniške dejavnosti, so zapisali njeni predstavniki. Peticijo je do zdaj podpisalo nekaj več kot 1350 posameznikov.

Po pričakovanjih novomeške občine bo celotna prenovitvena naložba presegla sedem milijonov evrov, njeno sofinanciranje pa naj bi doseglo 4,6 milijona evrov.

Novomeško središče je bilo sicer zadnje večje prenove deležno pred 60 leti.

Novomeški župan Gregor Macedoni o prometni ureditvi prenovljenega Glavnega trga