Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

Primož Roglič Ekipa24.si

Primož Roglič razkril odlične novice, hkrati pa...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

ronaldo (2) Ekipa24.si

Tu je vsa resnica! Ronaldo po tekmi užaljeno ...

Novice Mokronog-Trebelno

AVDIO: Pridružili se bodo Skupni občinski upravi občin Dolenjske

Piše: Lapego

Čas objave:
16.04.2020 10:54

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je na 3. dopisni seji v tem mandatu, sicer pa prvi v času epidemije, odločil, da se tudi ta občina pridruži Skupni občinski upravi občin Dolenjske, potrdil pa je tudi nove cene pomoči na domu.

Skupno občinsko upravo občin Dolenjske so s 1. januarjem ustanovile Mestna občina Novo mesto in občini Straža in Trebnje, vanjo je že pristopila občina Mirna, z včeraj potrjenim odlokom pa tudi Občina Mokronog-Trebelno. Odlok, ki ga je občinski svet sprejel po skrajšanem postopku, se bo začel uporabljati 1. maja. „Namen odloka je izvajanje zakonsko določenih nalog v okviru nove skupne občinske uprave po ukinitvi Skupne občinske uprave Mirnske in Temeniške doline, morebitni prenos novih nalog v novo skupno občinsko upravo in večje povezovanje stroke ter boljša, celovita pokritost terena. Z vstopom v novo skupno občinsko upravo se ob predpostavki širitve nalog in spremenjenega deleža sofinanciranja s strani države znižujejo tudi stroški naše občine,“ pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Po izstopu Občine Trebnje bi bil v primeru skupne uprave občin Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert za opravljanje nalog redarstva in inšpekcije strošek Občine Mokronog-Trebelno nekaj manj kot 32 tisoč evrov, v novi SOU OD pa bi bil za tri naloge strošek občine nekaj manj kot 18 tisoč evrov.

Ostali sklepi:
Člani in članice občinskega sveta so včeraj med drugim sklenili tudi, da bodo v času epidemije seje dopisne, ko pa bi potekale prek videokonference, bodo izredne.
Občinski svet je potrdil tudi nove cene za storitev Pomoči na domu, ki jo v občinah Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno izvaja Dom starejših občanov Trebnje. Občina Mokronog-Trebelno sofinancira 65 odstotkov cene, razliko pa plačajo uporabniki, in sicer od 1. januarja naprej za eno uro ob delavnih dneh in sobotah 6,58 evra, ob nedeljah 8,85 evra, ob dela prostih dneh in državnih praznikih pa 9,43 evra. V letu 2019 je storitev povprečno uporabljalo 19,92 posameznika mesečno, DSO Trebnje pa je pri njih mesečno v povprečju opravil 312,42 obiska.

Mojca Pekolj o vstopu v Skupne občinske uprave občin Dolenjske