Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

AVDIO: ŠC NM - Informativni dan o izobraževanju odraslih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.06.2018 13:25

Bodoči udeleženci izobraževanj oz. tečajniki bodo jutri, 14.06., na Enoti za izobraževanje odraslih Šolskega centra Novo mesto dobili vse informacije v zvezi z izobraževanjem.

Na Šolskem centru Novo mesto Enota za izobraževanje odraslih pripravlja informativni dan. Tokrat je prvič organiziran že pred dopusti. V studiu oddaje »S Krko naokoli« smo gostili ravnatelja Enote za izobraževanje odraslih prof. Zlatka Zepana.

Na področju izobraževanja odraslih na Šolskem centru Novo mesto izobražujejo v programih srednjega poklicnega izobraževanja za 14 različnih poklicev, srednjega strokovnega in poklicno-tehniškega izobraževanja za 13 poklicev, organizirajo enoletne poklicne tečaje za predšolsko vzgojo in za tehnika računalništva, pa tudi dva tečaja – za voznike viličarjev in za upravljalce gradbene mehanizacije.

Programi srednjega poklicnega izobraževanja:

- avtokaroserist,

- avtoserviser,

- bolničar-negovalec,

- elektrikar,

- instalater strojnih instalacij,

- izvajalec suho montažne gradnje,

- klepar krovec,

- mehatronik operater,

- mizar,

- oblikovalec kovin, orodjar,

- pečar, polagalec keramičnih oblog,

- računalnikar,

- tesar,

- zidar.

Programi srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja:

- avtoservisni tehnik,

- elektrotehnik,

- farmacevtski tehnik,

- kemijski tehnik,

- kozmetični tehnik,

- lesarski tehnik,

- logistični tehnik,

- predšolska vzgoja,

- strojni tehnik,

- tehnik mehatronike,

- tehnik računalništva,

- zdravstvena nega.

Enoletni poklicni tečaj:

- predšolska vzgoja,

- tehnik računalništva.

Tečaji in seminarji:

- tečaj za voznike viličarjev,

- tečaj za upravljalce gradbene mehanizacije.

Nov program

V šolskem letu 2018/2019 pa bodo imeli tudi nov 3-letni program izdelovalec oblačil. Namenjajo ga vsem, ki želijo pridobiti stopnjo izobrazbe ali pa se prekvalificirati. Udeleženci izobraževanje bodo pridobili znanja in spretnosti, ki omogočajo zaposlitev v oblačilni industriji, v obrtnih delavnicah, v popravljalnicah oblačil, v trgovinski dejavnosti, v pralnicah in kemičnih čistilnicah. »S tem programom odpravljamo dolgoletno vrzel med ponufbo in povpraševanjem v tekstilni panogi,« pojasnjujejo na ŠC Novo mesto.

Kakovostno in kreativno izobraževanje

Na Enoti za izobraževanje odraslih novomeškega Šolskega centra si prizadevajo, da bi bilo izobraževanje odraslih čim bolj kakovostno in v skladu z načeli sodobne andragoške prakse. Pomembno je sodelovanje z okoljem oz. z gospodarstvom v regiji, pa tudi z ostalimi izobraževalnimi ustanovami. Zavedajo se namreč pomena povezave teorije s prakso. Na Enoti za izobraževanje odraslih na Šolskem centru Novo mesto si želijo v prihodnje postati glavni center za pridobitev poklicne in strokovne srednješolske izobrazbe na področjih strojništva, elektrotehnike, gradbeništva, lesarstva, kemije, farmacije, zdravstva, kozmetike, prometa in predšolske vzgoje na Dolenjskem.

Junijski informativni dan

V četrtek, 14. junija, tako na Šolskem centru Novo mesto pripravljajo informativni dan na izobraževalnih programih za odrasle. Predstavili bodo programe srednjega poklicnega izobraževanja, programe srednjega strokovnega in poklicno-tehniškega izobraževanja, enoletni poklicni tečaj, pa tudi tečaje in seminarje, možnost evropskega sofinanciranja izobraževanj in podobno.

Več informacij bo na voljo JUTRI, ko pripravljajo informativni dan, pa tudi na www.sc-nm.si/eio/, po telefonu na številkah 07 3932202 in 031 396 340 ali na elektronskem naslovu eio@sc.nm.si. Več pa v prispevku oddaje »S Krko naokoli«.

Oddaja SKN - O info dnevu izobraževanja odraslih