robert golob bobo7 Svet24.si

Jasno je, da bo Golob prevzel že oblikovano ...

truplo, simbolična Svet24.si

Policisti ugotovili identiteto ženske, ki so jo ...

jordan smrt Svet24.si

Umrla zvezdnica resničnostnega šova

mozina jansa Reporter.si

»Ko sem Možino prosil, naj podpre Reporter z ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Koalicija v amnestijo Janše, Počivalška in ...

Tanja Ribič Odkrito.si

Tanja Ribič - zdaj počne TO ...

dalila jakupovic Ekipa24.si

Slovenska tenisačica KOLAPSIRALA ZARADI ...

Novice Novo mesto

AVDIO: ŠC NM - Informativni dan o izobraževanju odraslih

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
13.06.2018 13:25

Bodoči udeleženci izobraževanj oz. tečajniki bodo jutri, 14.06., na Enoti za izobraževanje odraslih Šolskega centra Novo mesto dobili vse informacije v zvezi z izobraževanjem.

Na Šolskem centru Novo mesto Enota za izobraževanje odraslih pripravlja informativni dan. Tokrat je prvič organiziran že pred dopusti. V studiu oddaje »S Krko naokoli« smo gostili ravnatelja Enote za izobraževanje odraslih prof. Zlatka Zepana.

Na področju izobraževanja odraslih na Šolskem centru Novo mesto izobražujejo v programih srednjega poklicnega izobraževanja za 14 različnih poklicev, srednjega strokovnega in poklicno-tehniškega izobraževanja za 13 poklicev, organizirajo enoletne poklicne tečaje za predšolsko vzgojo in za tehnika računalništva, pa tudi dva tečaja – za voznike viličarjev in za upravljalce gradbene mehanizacije.

Programi srednjega poklicnega izobraževanja:

- avtokaroserist,

- avtoserviser,

- bolničar-negovalec,

- elektrikar,

- instalater strojnih instalacij,

- izvajalec suho montažne gradnje,

- klepar krovec,

- mehatronik operater,

- mizar,

- oblikovalec kovin, orodjar,

- pečar, polagalec keramičnih oblog,

- računalnikar,

- tesar,

- zidar.

Programi srednjega strokovnega in poklicno tehniškega izobraževanja:

- avtoservisni tehnik,

- elektrotehnik,

- farmacevtski tehnik,

- kemijski tehnik,

- kozmetični tehnik,

- lesarski tehnik,

- logistični tehnik,

- predšolska vzgoja,

- strojni tehnik,

- tehnik mehatronike,

- tehnik računalništva,

- zdravstvena nega.

Enoletni poklicni tečaj:

- predšolska vzgoja,

- tehnik računalništva.

Tečaji in seminarji:

- tečaj za voznike viličarjev,

- tečaj za upravljalce gradbene mehanizacije.

Nov program

V šolskem letu 2018/2019 pa bodo imeli tudi nov 3-letni program izdelovalec oblačil. Namenjajo ga vsem, ki želijo pridobiti stopnjo izobrazbe ali pa se prekvalificirati. Udeleženci izobraževanje bodo pridobili znanja in spretnosti, ki omogočajo zaposlitev v oblačilni industriji, v obrtnih delavnicah, v popravljalnicah oblačil, v trgovinski dejavnosti, v pralnicah in kemičnih čistilnicah. »S tem programom odpravljamo dolgoletno vrzel med ponufbo in povpraševanjem v tekstilni panogi,« pojasnjujejo na ŠC Novo mesto.

Kakovostno in kreativno izobraževanje

Na Enoti za izobraževanje odraslih novomeškega Šolskega centra si prizadevajo, da bi bilo izobraževanje odraslih čim bolj kakovostno in v skladu z načeli sodobne andragoške prakse. Pomembno je sodelovanje z okoljem oz. z gospodarstvom v regiji, pa tudi z ostalimi izobraževalnimi ustanovami. Zavedajo se namreč pomena povezave teorije s prakso. Na Enoti za izobraževanje odraslih na Šolskem centru Novo mesto si želijo v prihodnje postati glavni center za pridobitev poklicne in strokovne srednješolske izobrazbe na področjih strojništva, elektrotehnike, gradbeništva, lesarstva, kemije, farmacije, zdravstva, kozmetike, prometa in predšolske vzgoje na Dolenjskem.

Junijski informativni dan

V četrtek, 14. junija, tako na Šolskem centru Novo mesto pripravljajo informativni dan na izobraževalnih programih za odrasle. Predstavili bodo programe srednjega poklicnega izobraževanja, programe srednjega strokovnega in poklicno-tehniškega izobraževanja, enoletni poklicni tečaj, pa tudi tečaje in seminarje, možnost evropskega sofinanciranja izobraževanj in podobno.

Več informacij bo na voljo JUTRI, ko pripravljajo informativni dan, pa tudi na www.sc-nm.si/eio/, po telefonu na številkah 07 3932202 in 031 396 340 ali na elektronskem naslovu eio@sc.nm.si. Več pa v prispevku oddaje »S Krko naokoli«.

Oddaja SKN - O info dnevu izobraževanja odraslih