Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

Avdio: Silvestrovanje v Kočevju odpovedano

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.12.2012 11:21

Požar, ki je v četrtek zjutraj popolnoma uničil streho, ostrešje in prvo nadstropje Srednje šole Kočevje, je terjal nekoliko višji davek, kot so sprva predvidevali. Silvestrovanje na Mestni ploščadi je odpovedano.

Vse kaže, da so tudi pritlični prostori šole in vrtca tako poškodovani, da je rušitev celotnega objekta edina rešitev. Škode na objektu je za okoli dva milijona evrov, poleg strehe in ostrešja pa je  zgorelo tudi trinajst učilnic z računalniško in drugo opremo.

Oddelek vrtca, ki so ga letos z denarnim vložkom 500 tisoč evrov preuredili, je pri gašenju požara zalila voda, enako tudi druge spodnje prostore. Kočevski župan Vladimir Prebilič je dejal, da bodo od srede 2. januarja pouk za 136 učencev srednje šole izvajali v knjižnici, Ljudski univerzi in na Gimnaziji, 42 otrok iz vrtca pa bodo premestili v druge kočevske vrtce.


Silvestrovanje na Mestni ploščadi odpovedano

V ponedeljek, 31. januarja dopoldan se bodo na otroškem praznovanju novega leta o tem podrobno dogovorili tudi s starši. Sicer je zaradi požara in čiščenja pogorišča, v katerega so se poleg delavcev Obnove vključili tudi zaposleni na Gimnaziji in Srednji šoli Kočevje, odpovedano tudi tradicionalno silvestrovanje na Mestni ploščadi Kočevju.

Prebilič o objektu


Prebilič o sanaciji