Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Novice Sodražica

Avdio: Sodražani ponosni na Turistično društvo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.07.2016 11:30

Turistično društvo Sodražica ni prepoznavno le po brezhibni organizaciji Psoglavskih dnevov, največji etnograsko-kulturni prireditvi v občini, ki so jo ob koncu junija pripravili že dvanajstič, ampak tudi po dejavnosti skozi vso leto.

Člani društva, kot je dejal neutrudni predsednik Jože Levstek, glave v kup dajejo takoj v začetku leta in se tako pripravijo na spomladansko čiščenje slehernega kotička vasi in zaselkov. Akcija je vsakoletna in vsakič pritegne vedno več udeležencev.

Že kmalu po tej akciji, se lotijo priprav na aprilsko tekmovanje v kuhanju vampov. To jed s tekmovalnim programom, ki so ga dvignili na državno raven, edini kuhajo ravno pri njih, na kar so še posebj ponosni. Da so na pravi poti, jim je z nasveti in spodbudami vetra v hrbet daje tudi etnolog dr. Janez Bogataj.


Levstek je poudaril izjemen čut članov do prostovoljnosti. V pomoč pri organizaciji se tako vključujejo tako mlajši kot starejši. Sodraško društvo je bilo ustanovljeno pred 50 leti, več let so imeli tudi svoj dom ob smučišču Izbir, ki naj bi ga občina namensko obnovila. V lasti Turističnega društva je bil svoj čas tudi Dom na Travni Gori, ki je bil sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja, kot poudarajo v društvu, nespametno lastniško prenešen na Gasilsko zvezo Slovenije. Slednja je takrat obljubljala, da bo stavbo temeljetio prenovila za svoj učni center, a je obljubo prelomila. Dom danes zgolj životari, Travna Gora pa je še vedno priljubljena turistična izletniška točka.

Jože Levstek o Grajskih večerih


Jože Levstek o aktivnostih


Jože Levstek o drugih aktivnostih