Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Trebnje

AVDIO: Staranje prebivalstva napoveduje vse več starejših zaposlenih

Piše: P.K.L.

Čas objave:
18.09.2018 10:47

Zaposleni, stari od 55 do 64 let, naj bi po nekaterih napovedih v naslednjih štirih desetletjih v Sloveniji predstavljali 17 odstotkov delovno aktivnega prebivalstva, kar od gospodarstva že danes zahteva razmislek o načinu vključevanja starejših v delovne procese.

Starajoča družba je realnost, ne samo za družinsko mizo, ampak tudi v podjetjih. Ko gre za več generacij, je še toliko bolj pomembno, da znamo delo primerno organizirati doma, še bolj pa v podjetjih. O tem bodo govorili strokovnjaki na brezplačnem celodnevnem dogodku z naslovom Starejši zaposleni – realnost prihodnosti, ki bo 27. septembra v Trebnjem.


Na dogodku želijo ljudi, ki se v podjetjih ukvarjajo s kadri in z organizacijo dela, opremiti z znanjem, informacijami in s priložnostmi, ki jih nudi okolje v podporo učinkovitega prilagajanja delovnega procesa starejšim zaposlenim, krepitvi njihovih kompetenc in dejavnega staranja. »Namen našega dogodka je, da udeleženci spoznajo vsebinska področja, ki so ključna za načrtno upravljanje s starejšimi zaposlenimi in organizacijo dela v večgeneracijskih kolektivih. Govorimo o varovanju zdravja, prilagajanju dela, učenju, medgeneracijskem povezovanju ... Prav tako bodo udeleženci spoznali ukrepe in praktične rešitve, ki omogočajo učinkovito vpeljevanje novosti, medgeneracijski prenos znanja in povezovanje, kako premostiti ovire in nenazadnje bojo spoznali priložnosti, ki tovrstne aktivnosti tudi finančno omogočajo,« pojasnjuje direktorica Centra za izbraževanje in kulturo Trebnje Patricija Pavlič.

Kadrovska služba lahko z aktivno in temeljito analizo generacijskih skupin, njihovih značilnosti, zahtev, pričakovanj, motivatorjev in tako naprej staranje delovne sile obrne v konkurenčno prednost, saj imajo starejši zaposleni nepogrešljive prednosti, ki so v marsikaterem okolju hkrati premalo cenjene in spoštovane.


Na brezplačnem dogodku prihodnji četrtek se bo Zdenko Šalda, dr. med. (ZD Trebnje) osredotočil na glavne razloge za absentizem starejših zaposlenih in možne ukrepe za varovanje zdravja starejših zaposlenih, dr. Sara Brezigar (Panta Rei) bo obiskovalce seznanila s temelji upravljanja različnih generacij v delovnem okolju, dr. Željko Ćurić (OK Consulting) je prepričan o zavzetosti in vključenosti starejših zaposlenih, Eva Mermolja pa bo predstavila primer dobre prakse sodelovanja ključnih deležnikov pri upravljanju starejših zaposlenih v občini Ajdovščina.

Patricija Pavlic o namenu dogodka

Patricija Pavlic o namenu dogodka Realnost prihodnosti