Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

AVDIO: V Črnomlju svetniki največ časa namenili proračunu

Piše: Dolenjski list, M.B.J.

Čas objave:
26.02.2019 12:28

Črnomaljski svetnik so imeli sinoči 4. redno sejo v tem mandatu. Za osem točk dnevnega reda so porabili dobri dve uri. Sprejeli so sklep o potrditvi predloga spremembe občinske meje. Gre za manjše spremembe med mejami občine Črnomelj z metliško in semiško občino.

Uskladitve so namenjene predvsem vzpostavitvi urejenega stanja podatkov o mejah v zemljiškem katastru. Svetniki so dali tudi soglasje k spremembi pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji dela v Knjižnici Črnomelj zaradi aneksa h kolektivni pogodbi za kulturne dejavnosti v državi.

Največ časa so se svetniki zadržali pri prvem branju letošnjega občinskega proračuna. Župan Andrej Kavšek je ob tem izpostavil največje naložbe v občini. To so OŠ Loka, Otroški vrtec Loka, OŠ Dragatuš, gradnja kanalizacijskih omrežij v Kanižarici, Vinici in Črnomlju, dograditev Zdravstvenega doma Črnomelj ter ureditev infrastrukture v kanižarskem Trisu.

Kot je dejal župan, je predvsem pomembno, da se v občini lotijo projektov, ki bodo tudi uresničeni. Ne pa, da bodo začenjali na vseh koncih, potem pa bodo naložbe ostale nedokončane. Seveda so imeli svetniki še veliko svojih predlogov, za katere so želeli, da jih na občinski upravi vključijo v proračun. Koliko bo to res mogoče, pa se bo pokazalo pri drugem branju proračuna na seji občinskega sveta, ki bo konec marca.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek o proračunu