Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO&FOTO: V Novo mesto prihaja "Praznik situl"

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
27.06.2018 13:30

V Novo mesto to soboto prihaja festival naše preteklosti »Praznik situl«.

V studiu Radia Krka smo tokrat v oddaji »S Krko naokoli« govorili o bližajočem se novomeškem festivalu »Praznik situl«. Ta bo letos na Muzejskih vrtovih. Gre za festival, ki se bo pod okriljem Dolenjskega muzeja in v sodelovanju z Zavodom Svitar, začel to soboto ob 18.uri.

V studiu smo gostili direktorico Dolenjskega muzeja Jasno Dokl Osolnik in vodjo programa Bojano Čibej. Letošnja izvedba bo tretje leto zapored, tokrat bodo prvotno lokacijo Glavnega trga zamenjali Muzejski vrtovi. V soboto od 18.ure naprej bodo prizorišče napolnili halštatski prebivalci, predstavljeno bo železnodobno življenje in takratna kulinarika. Program bo namenjen zlasti družinam, saj pripravljajo tudi številne delavnice za najmlajše, s pomočjo katerih bodo tudi otroci spoznali življenje halštatskih prebivalcev.

Festival železnodobnega življenja in kulinarike bosta dopolnjevala bogata novomeška kulturna dediščina in izjemna arheološka preteklost.

Osrednji del programa bo v soboto zvečer, ko se bo halštatski knez vrnil z zmagovitega pohoda, zatem pa bo slavje z glasbeno skupino Beer Belly. Gre za kranjsko zasedbo, ki je novomeškemu občinstvu preteklih tovrstnih festivalov že poznano, saj igrajo glasbo, ki je primerna tistemu času.

Pozno zvečer bo sledil voden potep po situlskih spomenikih, ko si bodo obiskovalci lahko ogledali stalno arheološko razstavo.

Povejmo še, da je celoten program Praznika situl na voljo brez vstopnine.

Oddaja SKN - o Prazniku situl v Novem mestu