atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Šentrupert

AVDIO: V Šentrupertu potrdili predlog proračuna

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
26.04.2019 16:16

Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj sprejel predlog proračuna za letošnje leto. Osrednja naložba je zaključek obnove države ceste Slovenska vas – Šentrupert, ki se bo začela prihodnji mesec.

Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec je bil po seji zadovoljen: »V tem drugem predlogu so bile usklajene še določene postavke na podlagi predlogov in zahtevkov v javni razpravi. Mislim, da smo več ali manj uskladili vse zahtevke. Bi se rad zahvalil tudi občinskemu svetu, ki je potrdil predlog proračuna, tako da imamo zdaj finančno orodje za poslovanje v letošnjem letu.« 

Letošnji proračun je na prihodkovni strani visok nekaj več kot 3 milijone evrov, na odhodkovni pa nekaj manj kot tri milijone evrov. Največja investicija letošnjega leta je zaključek zadnjih 374 metrov obnove državne ceste od Slovenske vasi proti trgu v Šentrupertu. Gre za naložbo, ki jo vodi država, in za katero je že pripravljena vsa dokumentacija, podpisane so tudi vse pogodbe, tako da naj bi se dela začela maja in zaključila jeseni. Za sofinanciranje obnove državne ceste občina zagotavlja 204 tisoč evrov, večino iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin, poleg tega pa še 185 tisoč za komunalno in drugo infrastrukturo.

Ostali sklepi:
Občinski svet se je seznanil z dolgom podjetju Polfin d. o. o. – ta z vsemi oblikami posojil (pogodbena posojila, varščina, odkup terjatev) znaša 1,062 milijona evrov.
Seznanil se je tudi z zaključnim računom Občine Šentrupert za leto 2018, ki prikazuje 2,45 milijona evrov prihodkov (58,8 odstotka od načrtovanih 4,2 milijona evrov) in 3,14 milijona evrov odhodkov (63,7 odstotka od načrtovanih 4,9 milijona evrov). Ob tem je sklenil, da je treba v letu 2019 pravilno prikazati nevrnjeno varščino v višini 950 tisoč evrov, ki jo je Občina Šentrupert od podjetja Polfin d. o. o. prejela konec leta 2017 ob podpisu pogodbe o sodelovanju pri projektu medgeneracijskega centra. Varščina je bila takrat namreč poknjižena v bilanci prihodkov in odhodkov, treba pa bi jo bilo prikazati v bilanci stanja kot varščino.
Občinski svet je potrdil tudi nove cene vrtca Čebelica v Šentrupertu, in sicer za oddelek prvega starostnega obdobja 501,00 evro mesečno na otroka, za kombinirani oddelek 406,46 evra mesečno na otroka in za oddelek drugega starostnega obdobja 363,37 evra mesečno na otroka, hkrati pa je soglašal z odprtjem dodatnega, šestega oddelka vrtca, ki bo imel prostore v bližnji osnovni šoli.
Občinski svet je v svet zavoda CIK Trebnje namesto Jožeta Tratarja imenoval Zdenko Simončič.

Andrej Martin Kostelec o sprejetem proračunu