pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Šentrupert

AVDIO: V Šentrupertu urejanje prometne infrastrukture

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
31.10.2016 11:17

V dolenjski Občini Šentrupert, po kateri poteka slabih 42 kilometrov lokalnih cest in nekaj manj kot 76 kilometrov javnih poti, nameravajo prihodnje leto urediti več prometne infrastrukture. Po predlogu proračuna za prihodnje leto, ki je v javni obravnavi do 15. novembra, naj bi največ denarja namenili za prometno ureditev.

Šentrupertski župan Rupert Gole je povedal, da naj bi za naložbe namenili nekaj manj kot 900.000 evrov in sicer največ za ureditev prometa in prometne infrastrukture. Ocenjujejo tudi, da bodo za naložbe in vzdrževanje občinskih cest, vključno z rekonstrukcijo mosta preko Bistrice, porabili 365.000 evrov.

Dodal je, da nedavno sprejeti načrt investicijskega vzdrževanja cest v občini za prihodnje leto predvideva širitev ožin v krožišču v Šentrupertu, prenovo javne poti pod Kostanjevico in v Srasle, prenovo lokalne ceste v Rovnicah in skozi Ravnik ter gradnjo omenjenega mosta preko Bistrice v šentrupertski industrijski coni.

Sicer pa v Šentrupertu ravno te dni končujejo prenovo ceste od pokopališča proti trgu, na nekaj manj kot 200-metrskem odseku pa so poskrbeli za nov tampon in asfaltno prevleko ter uredili vodni odtok.


Po županovih podatkih sicer predlog proračuna za prihodnje leto predvideva skoraj štiri milijone evrov prihodkov in nekaj več kot 3,93 milijona evrov odhodkov na 22 področjih proračunske porabe, med temi na področjih lokalne samouprave, kmetijstva in gozdarstva, prometa ter prometne infrastrukture, gospodarstva, varovanja okolja, zdravstvenega varstva, kulture, športa, izobraževanja in socialnega varstva.

Pomemben delež naložb načrtujejo tudi pri oskrbi s pitno vodo, za kar naj bi namenili dobrih 200.000 evrov, je še povedal Gole.

Župan Rupert Gole o naložbah: