900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Črnomelj

AVDIO: Zdravstveni dom Črnomelj bo dobil prizidek

Piše: STA

Čas objave:
25.10.2019 13:46

Črnomaljska občina je z izbranim izvajalcem danes podpisala pogodbo za gradnjo prizidka tamkajšnjega zdravstvenega doma, v katerem bo nove prostore predvidoma konec prihodnjega leta dobil črnomaljski center za krepitev zdravja. Gradnja prizidka bo stala nekaj manj kot 800.000 evrov, naložbo bo delno podprl evropski sklad za regionalni razvoj.

Po podatkih črnomaljske občine bo ministrstvo za zdravje gradnjo prek razpisa podprlo z 200.000 evri, pri nabavi opreme in pokritju drugih stroškov pa bo sodelovalo z nekaj manj kot 440.000 evri razpisne podpore. Pri navedenih zneskih bo sicer pokrilo petino, preostanek bodo evropska sredstva.

Preostanek potrebnega denarja bosta poleg črnomaljske občine prispevala še Občina Semič in Zdravstveni dom Črnomelj.

Celotna naložba obsega izgradnjo t. i. južnega prizidka k Zdravstvenemu domu Črnomelj. V njegovem gornjem delu bo prostor dobil center za krepitev zdravja, v kleti bodo servisni prostori. Uredili bodo tudi 20 dodatnih avtomobilskih parkirišč, so še na črnomaljski občini povedali za STA.

Direktorica črnomaljskega zdravstvenega doma Eva Čemas je za STA potrdila, da bodo v prizidku namestili omenjeni center s sedem zaposlenimi, ki sicer v njihovi ustanovi deluje drugo leto.

Zdravstveni dom Črnomelj, ki pokriva občini Črnomelj in Semič oz. primarne zdravstvene potrebe nekaj manj kot 19.000 ljudi, ima 110 zaposlenih. Z majsko zaposlitvijo dodatnega zdravnika družinske medicine so sicer "programsko pokriti", da bi dodatno razbremenili svoje delo pa iščejo še dva dodatna zdravnika družinske medicine, je še povedala Čemasova.

Direktorica Zdravstvenega doma Črnomelj Eva Čemas

Prizidek k ZD Črnomelj