Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Črnomelj

AVDIO&FOTO: Tudi dediščina Jaske in Črnomlja je lahko 'cool'

Piše: B.V.

Čas objave:
22.08.2018 15:02

V medioteki Glasbene šole Črnomelj, so danes predstavili projekt »kulTura« - Tudi dediščina Jaske in Črnomlja je lahko 'cool'. Za vse.«, katerega vloga je bila odobrena v okviru Javnega razpisa za predložitev projektov Programa sodelovanja Interreg Slovenija-Hrvaška v obdobju 2014-2020.

DSC_9199.jpg
Grad Jastrebarsko in Občina Črnomelj sta začutila medsebojno povezanost
B.V.

Projektni partnerji so Grad Jastrebarsko (vodilni partner), Turistička zajednica grada Jastrebarskog, Občina Črnomelj, Razvojno informacijski center Bela krajina, Univerza v Ljubljani ter Libertas međunarodno sveučilište.

DSC_9199.jpg
Grad Jastrebarsko in Občina Črnomelj sta začutila medsebojno povezanost
B.V.

Projekt so predstavljale partnerske organizacije v projektu, in sicer gospa Petra Masnec iz Turističke zajednice grada Jastrebarskog, gradonačelnik Grada Jastrebarsko gospod Zvonimir Novosel, gospod Dimitrij Pur v vlogi Organa upravljanja PS Slovenija – Hrvaška, županja občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič, gospa Marija Prašin Kolbezen vodja projekta s strani občine Črnomelj, gospod Peter Črnič direktor Razvojnega centra Bela krajina in gospa Nina Hlebec projektna sodelavka iz Univerze v Ljubljani.

DSC_9197.jpg
Županja Mojca Čemas Stjepanovič s partnerji projekta
B.V.

Grad Jastrebarsko in Občina Črnomelj sta že preko IPA projekta »Prebujena kulturna dediščina« začutila medsebojno povezanost in se izkazala z odličnim sodelovanjem. To sta želela ponoviti, zato se je preko spremljanja razpisov iskalo možnosti za nadaljnje urejanje in nadgradnjo ključnih točk v obeh mestih. V Črnomlju je to mestno jedro, v Jaski pa je območje gradu Erdody s spremljajočimi objekti in z obsežnimi parkovnimi površinami.

DSC_9205.jpg
Urejen bo tudi dostop za invalide in vozičke iz glavne ulice na trg pred cerkvijo
B.V.
Vsak predstavnik partnerske organizacije je predstavil svojo vlogo v projektu. V okviru tega bodo v Črnomlju površine urejene v kombinaciji granitnih kock, granitnih plošč in asfalta, postavljene bo tudi nekaj urbane opreme. Objekte kulturne dediščine ob trasi kulTura, ki danes niso dostopni za invalide, se bo opremilo s premičnimi klančinami, urejen bo tudi dostop za invalide in vozičke iz glavne ulice na trg pred cerkvijo. 

DSC_9204.jpg
Površine bodo urejene v kombinaciji granitnih kock, granitnih plošč in asfalta
B.V.

Projekt bo sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost projekta je 1.316.243,02 EUR, delež v projektu Občine Črnomelj pa znaša 472.050,50 EUR.

DSC_9207.jpg
Postavili bodo tudi nekaj urbanih objektov
B.V.

Izjava Dimitrija Pura

Dimitrij Pur o projektu