kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

zvezdan martic2 Reporter.si

Bo to novi predsednik uprave RTV Slovenija?

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Sabina Mlakar Njena.si

Sabino Mlakar na zadnjo pot pospremili tudi znani ...

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

Novice Semič

AVDIO&FOTO: Dobrodelna koncerta za obnovo farne cerkve sv. Štefana v Semiču

Piše: B.V.

Čas objave:
15.04.2019 08:25

V Kulturnem centru v Semiču, je župnija Semič, včeraj pripravila že drugi dobrodelni koncert za obnovo farne cerkve v Semiču. Zaradi velikega zanimanja so včeraj imeli kar dva koncerta, saj so na obeh napolnili dvorano tamkajšnjega kulturnega centra in zbrali kar 12.000€.

DSC_3076.JPG
Dobrodelni koncert za obnovo farne cerkve sv. Štefana v Semiču
Foto: Radio Krka, B.V.

Mineva leto dni od začetka obnovitvenih del na župnijski cerkvi sv. Štefana. Zunanjost cerkve krasi nova streha zvonika, v notranjosti se počasi, a vztrajno razkriva nova podoba. V trenutni fazi obnove je polaganje obnovljenih kamnitih plošč po tleh celotne cerkve. Pripravljeni so nosilci za pritrditev klopi, pod klopmi in v novi zakristiji pa je bilo položeno talno gretje.

DSC_2852.JPG
Cerkev sv. Štefana v Semiču
Foto: Radio Krka, B.V.

Orgle, ki bodo popolnoma obnovljene in povečane, bodo deloma postavljene že do velike noči. Prizadevajo si, da bi bila maša za velikonočne praznike že v farni cerkvi. Seveda to ne pomeni, da bodo dela povsem končana. Dela na opremi (glavni in daritveni oltar, križev pot, božji grob, klopi, vrata ...) se bodo izvajala še vsaj eno leto.

DSC_3073.JPG
Dobrodelni koncert za obnovo farne cerkve sv. Štefana v Semiču
Foto: Radio Krka, B.V.

Prostovoljno delo in finančna podpora s strani mnogih občanov, rojakov doma in po svetu, podjetnikov, Občine Semič omogoča, da dela lepo napredujejo in da so ta tudi večinoma poplačana. Vendar pa je potrebno vztrajati do konca, da bodo lahko dokončana vsa načrtovana dela v notranjosti cerkve, nato pa obnovljena še zunanjost cerkve — fasada in okolica.

DSC_2854.JPG
Obnova cerkve v Semiču
Foto: Radio Krka, B.V.

Omenjena dela naj bi bila končana do 200-letnice posvetitve cerkve leta 2021. Pri tem bo potrebnih še veliko finančnih sredstev, zato so včeraj ponovno organizirali dobrodelni koncert, na katerem so nastopili priznani slovenski glasbeniki — Čuki, Mladi Dolenjci, Slovenski zvoki, Darja Gajšek, učenci glasbene šole Gradus ad Parnassum.

DSC_3109.JPG
Koncert je povezovala Darja Gajšek
Foto: Radio Krka, B.V.

Program je povezovala Darja Gajšek, ki je na koncertu tudi zapela. Tako so zopet stopili skupaj pri zbiranju sredstev. Vrednost letošnjih predvidenih del je okoli 500.000 evrov.

DSC_3122.JPG
Jernej Tozon s Čuki
Foto: Radio Krka, B.V.

Še vedno pa upajo tudi na podporo s strani križniškega reda. Če mislite, da lahko svojimi prispevki v enkratnem ali večkratnem znesku pomagate, in si to tudi želite, bodo veseli in hvaležni za vaš dar, sicer pa to sprejmite zgolj kot informacijo, kaj se dogaja v Semiču.

DSC_3120.JPG
Dobrodelni koncert za obnovo farne cerkve sv. Štefana v Semiču
Foto: Radio Krka, B.V.

Luka Zidanšek o dobrodelnem koncertu