atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

AVDIO&FOTO: Namenu so predali novo reševalno vozilo

Piše: Radio Krka, B. V.

Čas objave:
17.05.2019 06:04

V tem tednu potekajo v okviru projektnega tedna Nadgradnje preventivnih programov predstavitve delovanja Centra za krepitev zdravja Bela krajina z izvedbo različnih aktivnosti in delavnic. Zdravstveni dom Metlika je k temu projektu pristopil kot konzorcijski partner Zdravstvenega doma Črnomelj, s čimer so zagotovili projektne aktivnosti za celotno Belo krajino. V okviru tega dogodka je zdravstveni dom organiziral tudi 3. dan odprtih vrat z bogato vsebino za širšo javnost, ter sodelovanjem z lokalnimi društvi in ustanovami (Rdeči križ, Šent, Policija, Društvo za srce, Svet za preventivo Občine Metlika).

DSC_3462.JPG
Darko Zevnik in Duška Vukšinič
Foto: Radio Krka, B.V.

Ob tej priložnosti so predali v uporabo največjo investicijo v letu 2019, nabavo prepotrebnega reševalnega vozila, ki so ga registrirali v petek. Investicija je znašala 116.000 evrov, pri čemer je Ministrstvo za zdravje prispevalo 44.000 evrov, Občina Metlika 56.000 evrov, zdravstveni dom pa 16.000 evrov. 

DSC_3456.JPG
Dan odprtih vrat ZD Metlika
Foto: Radio Krka, B.V.

V naslednjih mesecih se v zavodu pripravljajo še na adaptacijo laboratorija, ureditev nove zobozdravstvene ambulante in ureditev prostorov nad garažami za potrebe preventivnih dejavnosti. Skupna ocenjena vrednost investicij je 160.000 evrov.

DSC_3469.JPG
Dan odprtih vrat ZD Metlika
Foto: Radio Krka, B.V.

Dolgoročni načrt je pridobitev dodatnih prostorov za izvajanje družinske medicine in specialističnih dejavnosti. ZD Metlika je namreč presegel svoje prostorske kapacitete in že dalj časa se nakazuje potreba po širitvi, saj le na ta način lahko zagotovijo primerne pogoje za delo in pogoje za morebitne nove zdravstvene programe.

DSC_3468.JPG
Dan odprtih vrat ZD Metlika
Foto: Radio Krka, B.V.

V Zdravstvenem domu Metlika trenutno zagotavljajo 100% zaposlitev kadra po normativih zdravstvene mreže za njihovo področje delovanja, se pa že nakazuje dolgoročni kadrovski primanjkljaj. Potrebe po zaposlitvi zdravnikov so višje od dejanske ponudbe, interes zdravnikov po zaposlitvi v ruralnem okolju po je izredno nizek.

DSC_3470.JPG
Dan odprtih vrat ZD Metlika
Foto: Radio Krka, B.V.

Metliški župan Darko Zevnik o novem vozilu


Direktorica Zdravstvenega doma Metlika Duška Vukšinič