jan kreuzer 1 Dobra karma

Ta naš komik bo že maja prvič postal očka

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za soboto, 6. marca

suzana kavas andrej vrbec xx Reporter.si

Epilog obračuna na Janševem dvorišču: Janšev ...

Meghan Markle Svet24.si

S poznavalcem Matjažem Ambrožičem o strahu ...

43820185fa2501bdbaaf1bacd2c881b5 Necenzurirano

Bi Janša molčal, če bi novi sev virusa prinesla...

rok-ferengja Odkrito.si

Rok Ferengja ne ve, kako mu je to uspelo: Počutil...

Antonija Blaće Njena.si

Sanjski moški: To je voditeljičin mož

Novice Trebnje

AVDIO&FOTO: Namenu predali poslovno-logistični center Komunale Trebnje

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
24.06.2019 05:02

Direktor javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta v petek, 21. junija prerezala trak in tako predala namenu novi poslovno-logistični center Komunale Trebnje. S poslovanjem na novi lokaciji Komunala s svojo logistiko ne bo obremenjevala mesta Trebnje, hkrati pa bo prijaznejša do zaposlenih in uporabnikov komunalnih storitev.

Odprtje PLC JP KT, 21062019, blagoslov, foto Alenka Strazisar Lamovsek (19).jpg
Namenu so predali poslovno-logistični center Komunale Trebnje
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Komunala Trebnje d.o.o. je javno podjetje v stoodstotni lasti občin Trebnje, Mokronog-Trebelno, Mirna in Šentrupert. Danes zaposluje skoraj 80 delavcev, ki se veselijo novih prostorov, ki so jih namenu predali točno eno leto po slovesnem podpisu pogodbe z izbranim izvajalcem del.

Odprtje PLC JP KT, 21062019, foto Alenka Strazisar Lamovsek (23).jpg
Namenu so predali poslovno-logistični center Komunale Trebnje
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

»Novi logistični center je zgrajen za sedanje potrebe komunale in za predviden razvoj v naslednjih 20 letih. Tukaj so vsi operativni in tudi vsi upravni prostori. Najbolj pomembno pa se mi zdi to, da bo novi objekt, novi logistični center bistveno bolj prijazen tako do zaposlenih kot tudi do uporabnikov komunalnih storitev, ki bodo imeli vseskozi na voljo zadostno število parkirnih mest in omogočen dostop do vseh komunalnih služb tudi za invalide. Mislim, da je zagotovo eden od razlogov, da smo projekt v predvidenem času in predvidenih finančnih okvirih uspešno izpeljali, to, da smo imeli vsi skupni cilj – tako vodstvo podjetja, sodelavci, ki so podpirali idejo vodstva, kot tudi občine, naše lastnice, in občinski svetniki, ki so o tem odločali. To se mi zdi, da je lahko zgled dobre prakse tudi za naprej,« pravi direktor javnega podjetja Komunala Trebnje Stanko Tomšič. 

Odprtje PLC JP KT, 21062019, foto Alenka Strazisar Lamovsek (18).jpg
Namenu so predali poslovno-logistični center Komunale Trebnje
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Na 14 tisoč kvadratnih metrih površine so uredili poslovno stavbo s sejno sobo ter pomožne objekte za vozila in stroje, ki jih za opravljanje dejavnosti potrebujejo v trebanjskem komunalnem podjetju. Lokacija omogoča nadgradnjo dosedanjega obsega dela, s čimer bodo v podjetju zmanjšali odvisnost poslovanja od nihanj v posameznih dejavnostih, prav tako pa bodo znižali določene stroške poslovanja (npr. energije, popravil opreme, ki je bila do sedaj zaradi pomanjkanja prostora na prostem), zato se bo povečala tudi stabilnost podjetja.

Odprtje PLC JP KT, 21062019, Miran Lovric, foto Alenka StrazisarLamovsek (9).jpg
Namenu so predali poslovno-logistični center Komunale Trebnje
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Vrednost naložbe je približno 3,5 milijona evrov, pri čemer je izgradnja centra stala skoraj tri milijone evrov, Komunala pa je za nakup zemljišča, projektno dokumentacijo, preddela, nadzor in plačilo komunalnega prispevka namenila še približno pol milijona evrov.

Odprtje PLC JP KT, 21062019, Petra Krnc Laznik foto Alenka Strazisar Lamovsek (2).jpg
Petra Krnc Laznik
Foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Slavnostni gost odprtja je bil predsednik republike Borut Pahor, ki je skupaj z direktorjem Stankom Tomšičem po blagoslovu tudi prerezal trak in si ogledal novo poslovno stavbo. Na slovesnem dogodku so se sicer zbrali sedanji in nekdanji zaposleni v Komunali Trebnje, župani vseh štirih občin soustanoviteljic – Alojzij Kastelic, Anton Maver, Dušan Skerbiš in Andrej Martin Kostelec, predsednik upravnega odbora Zbornice komunalnega gospodarstva Miran Lovrič, predstavniki izvajalcev, med drugim direktor GPI Tehnike Drago Muhič in direktor projektantskega biroja Esplanada Rupert Gole, poslovni partnerji in številni občani. Dogodek so z glasbo obogatili učitelji Glasbene šole Trebnje, s petjem mlada sopranistka Jerica Steklasa, z izbrano besedo pa ga je povezovala Petra Krnc Laznik.

NA KRATKO:
Javno podjetje Komunala Trebnje je bilo ustanovljeno leta 1962, osnovni namen sta bila gradbeništvo in vzdrževanje občinskih cest. Podjetje je nato spremenilo številne organizacijske oblike, izvedlo reorganizacije poslovanja, spreminjalo vrste in obseg del ter se tako prilagajalo okolju, v katerem je delovalo. Od 50-letnice, ki so jo obeležili leta 2012, se lahko pohvali z novo celostno grafično podobo. Štiri osnovna področja delovanja v logotipu ponazarjajo štiri barve, ki so ujete v krivuljo, ki ponazarja pretakanje in meandre dolenjskih voda, ki ujamejo štiri kapljice za štiri občine soustanoviteljice.

Ob ustanovitvi je bilo v podjetju zaposlenih 23 delavcev, danes jih je skoraj osemdeset. Javno podjetje Komunala Trebnje d.o.o. je v zadnjih letih med najhitreje rastočimi podjetji v regiji.

Dolgoletno željo po selitvi na primernejšo lokacijo in v nove prostore so začeli uresničevati leta 2016, ko so določili lokacijo in kupili zemljišče za gradnjo novega centra na obrobju mesta Trebnje v smeri Mirnske doline, kar je optimalna lokacija za dejavnosti, ki jih javno podjetje izvaja na območju vseh štirih občin.

V prvi polovici leta 2018 so objavili javni razpis za izbor izvajalca del, na katerem je bilo izbrano podjetje GPI Tehnika d.o.o. Novo mesto, s katerim je bila 21. junija 2018 podpisana pogodba v višini 2,85 milijona evrov. 14. avgusta lani so nato direktor javnega podjeta Komunala Trebnje Stanko Tomšič, župani štirih občin soustanoviteljic javnega podjetja in direktor podjetja GPI Tehnika Novo mesto Drago Muhič položili temeljni kamen za izgradnjo novega Poslovno-logističnega centra Komunale Trebnje, ki so ga namenu predali 21. junija 2019.

Stanko Tomšič po odprtju poslovno-logističnega centra