sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

zvezdana obrez Njena.si

Zvezdana Mlakar: 'Na trenutke surovo okolje me je ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Podpisali pogodbi za gradnjo cestne infrastrukture v letu 2020

Piše: Lapego

Čas objave:
22.05.2020 12:11

V Občini Mokronog-Trebelno v letošnjem proračunu za gradnjo cestne infrastrukture namenjajo v prvi fazi skoraj 173 tisoč evrov. Gradbena dela bo izvedlo na prvem javnem razpisu izbrano podjetje Komunalne gradnje iz Grosuplja, asfalterska pa KOP Brežice. Pogodbe je z direktorjema obeh podjetij župan Anton Maver podpisal danes.

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Podpis pogodbe za gradnjo cest
Foto: Domen Laznik

Občina Mokronog-Trebelno želi izboljšati tehnične karakteristike ceste, prometno varnost, prevoznost, povezanost med kraji ter komunalno urejenost občine z izboljšavami na lokalni cestni infrastrukturi. V letošnjem letu bo uredila osem odsekov lokalnih cest in javnih poti v višini skoraj 173 tisoč evrov, pri čemer bo del sofinancirala tudi država iz naslova 21. člena Zakona o financiranju občin.

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Podpis pogodbe za gradnjo cest
Foto: Domen Laznik

„Zadovoljen sem, ker so cene gradbenih in asfalterskih del trenutno na trgu nižje, kot smo pričakovali, zato upam, da bomo lahko uredili še nekatere dodatne odseke občinskih cest, ki jih sicer nismo načrtovali za letos in jih pogodbi danes še ne vključujeta. Tudi urejanja teh odsekov se bomo lotili sistematično, glede na potrebe. Tako bomo vzpostavili pogoje za večjo varnost vseh udeležencev v prometu še na nekaterih drugih odsekih cest v naši občini,“ pojasnjuje župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. 

podpis-pogodbe-za-gradnjo-cest, mokronog-trebelno
Župan Anton Maver
Foto: Domen Laznik

Na podlagi danes podpisanih pogodb bodo dela potekala na skupaj skoraj treh kilometrih cest, in sicer na odsekih lokalnih cest Puščava–Hrastovica, Ornuška vas–Češnjice pri Trebelnem ter Dolenje Laknice, na odsekih javnih poti v Hrastovici in Pugledu, uredili bodo tudi dostopno cesto ob teniškem igrišču v Mokronogu, povezovalno cesto pri Strelovem turnu, asfaltirali javno površino na Veliki Strmici in del javne poti v Bitovski gori (pomemben delež financiranja asfalterskih del v Bitovski gori bodo imeli tudi občani, zato bo občina v drugi fazi uredila cesto v celoti). Podjetje Komunalne gradnje (pogodbo je po pooblastilu podpisal direktor Aleš Zaviršek) bo izvedlo vsa gradbena dela, podjetje KOP Brežice (pogodbo je podpisal direktor Dejan Bibič) pa naj bi asfalterska dela zaključilo do 15. septembra letos.

Anton Maver o podpisu pogodbe in novih odsekih