Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

AVDIO&FOTO: Brežiški župan prostovoljec voznik za en dan

Piše: Občina Brežice, L.K.

Čas objave:
18.09.2018 09:47

Projekt Sopotniki za lažje in bolj kakovostno življenje starejših v občini Brežice spodbuja tudi župan brežiške občine Ivan Molan.

Med 16. in 22. septembrom poteka Evropski  teden mobilnosti, ki je letos namenjen tudi osveščanju o pomenu  trajnostne mobilnosti med starejšimi. Primer dobre prakse je gotovo projekt Sopotniki, ki starejšim občanom omogoča brezplačne prevoze po različnih opravkih. Za en dan je postal voznik prostovoljec tudi župan občine Brežice Ivan Molan in uporabnico storitve odpeljal na pregled k zdravniku. Po besedah koordinatorja projekta Sopotniki v brežiški občini Marka Manzinija je kar 80% vseh opravljenih prevozov namenjenih obisku zdravnika.

+Żupan z uporabnico storitve projekta Sopotniki.jpg
Tudi župan se je preizkusil v vlogi prostovoljca
L.K.

Župan Ivan Molan je dejal, da Občina Brežice podpira izvajanje več projektov, ki so jih predlagali občani sami. Ti projekti so poleg brezplačnih prevozov zavoda Sopotniki tudi večgeneracijski center in mestni avtobus. Župan se je preizkusil v vlogi prostovoljca in se ob prevozu uporabnice prepričal, kako pomemben je projekt za izboljšanje mobilnosti, s tem pa tudi dostopnosti do različnih storitev ter posledično izboljšanje življenja starejših občanom, ki sicer nimajo možnosti lastnega prevoza.

Prostovoljci imajo prijeten občutek, saj z nudenjem prevozov uporabnikom pomembno izboljšajo življenje, projekt je zelo dobro sprejet tudi pri uporabnikih, teh je bilo v času od začetka projekta v mesecu januarju 2018 približno 140. Župan Ivan Molan se je po opravljeni vožnji srečal s prostovoljkami in prostovoljci projekta Sopotnik in se jim zahvalil za njihovo delo ter prisluhnil njihovim izkušnjam. Kot je dejal je naloga občine in naloga župana, da poskrbi za nadaljevanje projekta Sopotniki z zagotovitvijo proračunskih sredstev v letu 2019 za izvajanje projekta in za nova vozila.

+Żupan prostovoljec za en dan v projektu Sopotniki.jpg
Za en dan je postal voznik prostovoljec tudi župan občine Brežice Ivan Molan
L.K.

Župan in zavod Sopotnik ob tej priložnosti v vrste prostovoljcev voznikov vabita vse, ki si želite pomagati, ki radi vozite in spoznavate nove ljudi ter kraje. Naloga prostovoljcev in prostovoljk je
po dnevnem razporedu opraviti vnaprej rezervirane prevoze. Bodoči
prostovoljci lahko za informacije pokličejo na številko 041 744 947
ali preprosto vnesejo svoje podatke v spletni obrazec
http://www.sopotniki.org/prijava.php.

Brežiški župan prostovoljec voznik za en dan

Župan Ivan Molan o projektu Sopotnik v občini Brežice