Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Krško

FOTO: Defibrilator tudi na Trgu Matije Gubca v Krškem

Piše: Občina Krško

Čas objave:
19.10.2018 12:16

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je direktorici Kulturnega doma Krško Darji Planinc predal defibrilator, ki bo javno dostopen pri vhodu v kulturni dom.

Poleg temeljnih postopkov oživljanja so za reševanje življenj ključni defibrilatorji. Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.  Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem  zastoju, lahko povečamo delež preživetja za celo več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju.

Trenutno je po zadnjih podatkih na območju občine Krško skupno 23 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Poleg občine so defibrilatorje v zadnjem letu dni prispevali tudi posamezne krajevne skupnosti, društva, podjetja in druge organizacije. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju občine Krško je na voljo na spletni strani www.krsko.si.