Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Na Mirni sprejeli proračun za prihodnji dve leti

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
24.01.2019 07:46

Občinski svet Občine Mirna je na 3. redni seji sprejel odloka o proračunu za leti 2019 in 2020, s čimer je postavil temelje za izvedbo načrtovanih projektov v prihodnjih dveh letih.

Predlog proračuna za leto 2019 predvideva 3,5 milijona evrov prihodkov in nekaj več kot 3,8 milijona evrov odhodkov, za leto 2020 pa 3,4 milijona evrov prihodkov in dobrih 3,7 milijona evrov odhodkov, v obeh letih je predvideno tudi zadolževanje v višini približno 350 tisoč evrov, in sicer za izvajanje projektov.

Mirna, ustanovna seja 2018, obcinski svet in zupan, foto Lapego.jpg
Mirna, ustanovna seja 2018, občinski svet in župan
Lapego

„Vesel sem, da so občinski svetniki soglasno potrdili proračun. Proračun nam bo omogočal, da bomo vse aktivnosti, ki so začrtane, izpeljali do konca. Prioriteta je vsekakor obvoznica – jaz upam, da v letošnjem letu pridobimo vse tiste dokumente, ki so temelj za nadaljnje aktivnosti. Projekti, ki so še pred nami, so: ureditev vodovoda Sajenice–Migolica–Migolska Gora, cestna infrastruktura, nadaljujejmo s spremembami prostorskih načrtov, predvsem OPN, ki bo temelj nadaljnjega širjenja same Mirne in okoliških krajev, in OPPN-ji za stanovanjski coni Zapuže in Sotla,“ o aktivnostih v letu 2019 pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš. 

Mirna, idejna skica stolpa na Debencu.jpg
Mirna, idejna skica stolpa na Debencu s plezalno steno in učilnico na prostem, avtorica Špela Žnidaršič
Foto: arhiv Občine Mirna
Na seji so z amandmaji v proračun med drugim umestili vzpostavitev brezplačnega brezičnega internetnega omrežja na Mirni, za katerega je občina pridobila 15 tisoč evrov na pozivu Evropske komisije WiFi4EU, prav tako je evropska sredstva pridobila za postavitev polnilnice za električna vozila. Ker je že pridobljeno gradbeno dovoljenje za postavitev stolpa na Debencu, so za ta projekt v letu 2019 dodatno namenili 105 tisoč evrov, dodali so tudi sto tisoč evrov za energetsko sanacijo doma Partizan. 


Ostali sklepi:
Na torkovi seji so mirnski svetniki potrdili tudi predloge letnih programov socialnega in zdravstvenega varstva, športa, kulture in dejavnosti za otroke in mlade v Občini Mirna za leto 2019, ki so temelj za pripravo javnih razpisov za sofinanciranje teh dejavnosti. Prav tako so potrdili tudi predlog letnega načrta varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v občini za letošnje leto in pooblastili župana za sprejem investicijske dokumentacije.

Dušan Skerbiš o letošnjih načrtih