Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Obrežje

AVDIO&FOTO: Na Obrežju postavljen nov, brezstični bankomat

Piše: Občina Brežice

Čas objave:
01.06.2020 08:25

Konec decembra 2018 so krajani velike Doline in Jesenic na Dolenjskem ostali brez bankomata, zato je Občina Brežice tako na NLB kot na Petrol d.d. naslovila prošnjo, da se na Obrežju postavi nov bankomat. V maju 2020 se je kot rezultat uspešnega sodelovanja občine, NLB in Petrola uresničila postavitev novega bankomata, ki je brezstičen in zato primernejši za uporabo v času, ko veljajo ukrepi proti širjenju koronavirusa.

Postavitev bankomata je pomembna pridobitev za krajane, kjer je bil najbližji bankomat do sedaj oddaljen kar 12 km. Za marsikaterega prebivalca ta oddaljenost predstavlja omejitev in stisko, kako do denarja.

Obrežje.jpg
Obrežje
Foto: Občina Brežice

Bankomat na Obrežju je pomemben tudi za vse tiste, ki preko državne meje vstopajo v Slovenijo in EU ter potrebujejo gotovino v evrih. Na Mejnem prehodu Obrežje letno prestopi meddržavno mejo cca 5 milijonov potnikov, na Maloobmejnem prehodu pa približno 2 milijona potnikov, zato je postavitev bankomata na vstopni točki v Slovenijo več kot dobrodošla pridobitev za lokalno okolje in tudi potnike, za banko NLB in družbo Petrol pa smiselna tudi z ekonomskega vidika.

Za bankomat, ki je postavljen v času korona virusa je pričakovano, da je brezstični. Tovrstni bankomati zagotavljajo večjo varnost, pravijo na NLB, saj kartice ne vstavimo v bankomat, temveč jo zgolj približamo na razdaljo 2 do 3 cm. S tem je onemogočen t. i. skimming podatkov, bankomat kartice ne more zadržati, transakcija pa je ob tem tudi hitrejša. Prav takšen bankomat je nameščen tudi v Brežicah na Bencinskem servisu Brežice (Tovarniška cesta 2) in seveda na bencinskem servisu Obrežje (Jesenice na Dolenjskem 32a).

Direktorica občinske uprave Občine Brežice Gordana Radanovič

O bankomatu na Obrežju