nebo Dobra karma

Tedenski horoskop: povezava Sonca, Jupitra in Lune...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

sanja grohar z družino Njena.si

Sanja Grohar v hudih bolečinah

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Naj dijakinji Aniti Koprivc čestital tudi župan

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
30.01.2020 13:00

Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije prejšnji teden postala naj dijakinja. 18-letni uspešni dijakinji iz Stare Gore pri Mirni je čestital tudi domači župan Dušan Skerbiš, ki s ponosom zre na uspehe občanov vseh generacij.

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (9).jpg
Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Naziv pripade dijakom, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Anita Koprivc je danes dijakinja četrtega letnika novomeške gimnazije, v preteklem šolskem letu, za katerega je bilo priznanje podeljeno, pa je dosegla bronasta priznanja na tekmovanju iz geografije, računalništva, slovenskega jezika, pa na bralnem tekmovanju in tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Poleg šole pa je prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov, poje v krajevnem pevskem zboru.

»To je priznanje za ves trud, ki ga vlagam v vse svoje aktivnosti, in pa motivacija za naprej. Morda pomeni tudi dodano vrednost pri mojem CV-ju. Kdo ve. Šele zdaj pa opažam, da pride zraven tudi medijska pozornost in prepoznavnost. Vesela sem tudi srečanja z županom, ki mi je izrekel spodbudo za naprej ter izrazil ponos, da sem del mirnske občine. Tudi sama sem vesela, da sem del občine, ki spodbuja tako kulturno kot športno področje ter ustvarja občino za ljudi,« je po srečanju z županom povedala Anita Koprivc. 

Mirna - Anita Koprivc pri zupanu, foto Lapego (1).jpg
Anita Koprivc pri županu Dušanu Skerbišu
Foto; Lapego

Doma je v naselju Stara Gora nad Mirno, v številčni družini, ki se aktivno vključuje v dogajanje v občini, prav tako so vsestranski in uspešni tudi njeni bratje in sestre. Za prejeto priznanje ji je osebno čestital tudi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: »V veliko veselje mi je, da Anita prihaja iz občine Mirna in v zadovoljstvo mi je, da ji lahko čestitam ob tej razglasitvi za naj dijakinjo Slovenije. Posebno sem vesel, ker je Anita dosegla ne samo rezultate na enem področju, temveč na širokih področjih aktivnosti in je zelo aktivna tudi v naši občini. Upam, da bo našla ustrezno zaposlitev tudi po študiju, katerega je izbrala, in da bo skupaj z nami nadgrajevala lokalno skupnost Mirna.«

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (2).jpg
Naj dijakinja Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Anita se želi vpisati na dvopredmetni študij slovenistike in geografije na ljubljanski Filozofski fakulteti, saj je prepričana, da ti področji širita obzorja in pokrivata vse, kar si želi znati in vedeti, prav tako pa krepita željo po nadaljnjem iskanju znanja. Po zaključku študija se vidi kot profesorica na kateri od srednjih šol, zagotovo pa se bo ukvarjala s stvarmi, ki ji bodo všeč, in si ustvarila družino.

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (1).JPG
Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Dušan Skerbiš o naj dijakinji Aniti Koprivc


Anita Koprivc o sprejemu pri županu