cepljenje, krško, množično-cepljenje Svet24.si

Vlada z ukrepi za pospešitev cepljenja: večje ...

sveče Svet24.si

Upanje je ugasnilo že pred dnevi, zdaj se je ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

edvard kadic Svet24.si

Promocija cepljenja: kaj smo dobili za 11.500 ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Regina Njena.si

Pevka Regina ga je zajahala

TELEFON_Galaxy A72_NAJSTNICA (3) Najstnica.si

Vse, kar potrebuješ, v enem telefonu

Novice Mirna

AVDIO&FOTO: Naj dijakinji Aniti Koprivc čestital tudi župan

Piše: LAPEGO/P.K.L.

Čas objave:
30.01.2020 13:00

Anita Koprivc je po izboru Dijaške organizacije Slovenije prejšnji teden postala naj dijakinja. 18-letni uspešni dijakinji iz Stare Gore pri Mirni je čestital tudi domači župan Dušan Skerbiš, ki s ponosom zre na uspehe občanov vseh generacij.

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (9).jpg
Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Naziv pripade dijakom, ki so uspešni na učnem področju in se tudi v prostem času ukvarjajo z različnimi obšolskimi dejavnostmi. Anita Koprivc je danes dijakinja četrtega letnika novomeške gimnazije, v preteklem šolskem letu, za katerega je bilo priznanje podeljeno, pa je dosegla bronasta priznanja na tekmovanju iz geografije, računalništva, slovenskega jezika, pa na bralnem tekmovanju in tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni. Poleg šole pa je prostovoljna animatorka, tutorka mlajših dijakov, poje v krajevnem pevskem zboru.

»To je priznanje za ves trud, ki ga vlagam v vse svoje aktivnosti, in pa motivacija za naprej. Morda pomeni tudi dodano vrednost pri mojem CV-ju. Kdo ve. Šele zdaj pa opažam, da pride zraven tudi medijska pozornost in prepoznavnost. Vesela sem tudi srečanja z županom, ki mi je izrekel spodbudo za naprej ter izrazil ponos, da sem del mirnske občine. Tudi sama sem vesela, da sem del občine, ki spodbuja tako kulturno kot športno področje ter ustvarja občino za ljudi,« je po srečanju z županom povedala Anita Koprivc. 

Mirna - Anita Koprivc pri zupanu, foto Lapego (1).jpg
Anita Koprivc pri županu Dušanu Skerbišu
Foto; Lapego

Doma je v naselju Stara Gora nad Mirno, v številčni družini, ki se aktivno vključuje v dogajanje v občini, prav tako so vsestranski in uspešni tudi njeni bratje in sestre. Za prejeto priznanje ji je osebno čestital tudi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš: »V veliko veselje mi je, da Anita prihaja iz občine Mirna in v zadovoljstvo mi je, da ji lahko čestitam ob tej razglasitvi za naj dijakinjo Slovenije. Posebno sem vesel, ker je Anita dosegla ne samo rezultate na enem področju, temveč na širokih področjih aktivnosti in je zelo aktivna tudi v naši občini. Upam, da bo našla ustrezno zaposlitev tudi po študiju, katerega je izbrala, in da bo skupaj z nami nadgrajevala lokalno skupnost Mirna.«

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (2).jpg
Naj dijakinja Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Anita se želi vpisati na dvopredmetni študij slovenistike in geografije na ljubljanski Filozofski fakulteti, saj je prepričana, da ti področji širita obzorja in pokrivata vse, kar si želi znati in vedeti, prav tako pa krepita željo po nadaljnjem iskanju znanja. Po zaključku študija se vidi kot profesorica na kateri od srednjih šol, zagotovo pa se bo ukvarjala s stvarmi, ki ji bodo všeč, in si ustvarila družino.

Anita Koprivc, foto osebni arhiv  (1).JPG
Anita Koprivc
Foto: osebni arhiv

Dušan Skerbiš o naj dijakinji Aniti Koprivc


Anita Koprivc o sprejemu pri županu