Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grilc - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Novice Mokronog - Trebelno

AVDIO&FOTO: O zaključnem računu 2019 in drugič o proračunu za 2021

Piše: Lapego

Čas objave:
28.05.2020 11:58

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj v tamkajšnji dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog sešel na 9. redni seji. Osrednji točki sta bili zaključni račun za preteklo leto in druga obravnava proračuna za prihodnje leto.

Proračun za leto 2019 je bil sprejet aprila 2018, po spremembi in dveh rebalansih je bil na prihodkovni strani ovrednoten na nekaj več kot 4,4 milijona evrov, realizacija pa je bila 94,4-odstotna (skoraj 4,2 milijona evrov), na odhodkovni strani pa je bila realizacija 91,2-odstotna (skoraj 4,2 od načrtovanih nekaj manj kot 4,5 milijona evrov). Investicijskih odhodkov je bilo v letu 2019 načrtovanih za 1,8 milijona evrov, realizacija pa je bila 88,2-odstotna (skoraj 1,6 milijona evrov).

OMT - seja 27052020, foto OMT.jpg
Občinska seja
Foto: Občina Mokronog-Trebelno

„Največja naložba preteklega leta je bila dokončanje športnega centra in dograditev vrtca na Trebelnem, za kar smo porabili skoraj milijon evrov proračunskega denarja. Na splošno smo z lansko realizacijo proračuna zelo zadovoljni, upam, da bo tako tudi letošnje leto, kar kaže, da znamo smelo načrtovati in uspešno uresničevati zastavljene cilje. Na občinski upravi se bomo trudili, da bo tako tudi v prihodnjem letu, vendar pa bomo - glede na letošnjo realizacijo - konkretne projekte dokončno določili z rebalansom 2021, predvidoma v začetku naslednjega leta,“ pojasnjuje direktorica občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj. 

Na proračun za prihodnje leto med javno obravnavo zainteresirana javnost, organi in posamezniki niso podali nobenih pripomb, predlogov ali dopolnitev. Včeraj potrjeni proračun tako predvideva 3,7 milijona evrov prihodkov in skoraj 3,5 milijona evrov odhodkov.

Ostali sklepi:
Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je včeraj med drugim soglašal z imenovanjem Vere Rozman za nov mandat direktorice Zdravstvenega doma Trebnje in Patricije Pavlič za še en mandat na čelu Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje, v Svet Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je vnvič imenoval Matejo Vrabec, v Svet zavoda Osnovne šole Mokronog pa Marka Kostrevca, Polono Urek in Branko Gregorčič.

Mojca Pekolj o zaključnem računu 2019 in proračunu 2021